Ea vara aleargă pentru medalii

11 florentina marincuCiprian Marinuţ

Startul sezonului în aer liber coincide pentru atleta Florentina Marincu (foto), de la CNS „Cetate” Deva, cu participarea la Campionatele Internaţionale de atletism ale României. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe este prezentată de Federaţia Română de Atletism ca fiind una dintre vedetele şi favoritele întrecerii, întrucât este singura atletă din ţară medaliată la Campionatele Europene indoor de la Praga, din luna martie.

Atletă unicat, participanţi din 17 ţări
„Printre cei 146 de concurenţi (99 din România şi 47 de peste hotare) se numără şi câştigătorii medaliilor de bronz la Campionatele Europene indoor de la Praga, Florentina Marincu (lungime) şi Marian Oprea (triplusalt)”, se arată într-un comunicat oficial al federaţiei. Ediţia cu numărul 60 a Campionatelor Internaţionale de atletism ale României se va desfăşura sâmbătă, 23 mai, de la ora 17:00, pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Piteşti. La întreceri şi-au anunţat prezenţa 17 ţări, alături de tricolori participând atleţi din Armenia, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Brazilia, Bulgaria, Israel, Italia, Jamaica, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, SUA şi Ucraina. Proba de săritura în lungime în care va concura Florentina Marincu este programată de la ora 18:55. Campionatele Internaţionale de atletism ale României reprezintă primul concurs în aer liber din acest an pentru sportiva de la CNS „Cetate” Deva.

Recorduri europene, speranţe mondiale
La Campionatul European de Sală, Praga 2015, Florentina Marincu, de la CNS „Cetate” Deva, a stabilit două recorduri Europene de sală juniori în proba de lungime, iar aceste succese o obligă la noi performanţe. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe, care a fost cea mai tânără participantă la competiţia din Cehia, a doborât de două ori recordul european de junioare, câştigând medalia de bronz în proba de săritura în lungime cu un salt de 6,79 metri, după ce anterior, sărise 6,73 metri. Prin cel de al doilea record european de junioare stabilit de Florentina la 6,79 de metri, sportiva de la CNS „Cetate” a îndeplinit şi baremul de calificare la Campionatul Mondial al seniorilor, care va avea loc în China între 22 şi 30 august. Până atunci, vor fi multe competiţii naţionale şi internaţionale, iar concursul de obiectiv al acestui an pentru „Flori” este Campionatul European al juniorilor I, ce va avea loc în Suedia, între 16 şi 19 iulie. În plus, tot la vară, Florentina are de susţinut şi examenul de bacalaureat, astfel că sezonul în aer liber va fi unul dificil.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.