Categories: Sport

Atleţi hunedoreni în topurile naţionale pe 2014

Ciprian Marinuţ

Trei atleţi hunedoreni s-au clasat în top 10 al anului 2014 la nivel de seniori, iar alte câteva zeci – de la CNS „Cetate” Deva, SCM Deva, CS Ghelari şi CSS Hunedoara sunt între primii 10 din ţară la nivel de juniori I, II, III sau copii I şi II. Cele mai bune rezultate le-au avut Florentina Marincu (CNS „Cetate”), Andrei Deliu (SCM Deva) şi Maria Claudia Florea (CS Ghelari – SCM Deva).
Performanţe la patru probe diferite
Dublă campioană mondială în anul 2013, Florentina Marincu s-a menţinut în topul naţional şi în anul 2014, în ciuda unei accidentări suferite la jumătatea anului. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe se află printre cei mai buni atleţi români ai anului 2014 în patru probe diferite: 60 de metri, 100 de metri, săritura în lungime şi triplusalt, la concursurile de sală şi în aer liber. Florentina s-a clasat în top 10 naţional în probele de 100 de metri desfăşurate în aer liber, atât la senioare, cât şi la categoriile tineret şi junioare I. Atleta de la CNS „Cetate” este pe locul trei la nivel de senioare şi pe poziţia a doua la tineret şi junioare I, cu o performanţă de 11.85 secunde, realizată la Cluj Napoca, în data 6 iunie 2014.  În proba de lungime (aer liber), Florentina este a doua din România la nivel de senioare şi tineret şi lider la junioare I, cu un salt de 6.71 metri, reuşit în 28 iunie, la Bucureşti. În proba de triplusalt în aer liber, Marincu ocupă locul şase naţional la nivel de senioare şi locul trei la tineret cu o performanţă de 13.36 metri realizată la Bucureşti, în data de 10 mai. La competiţiile desfăşurate în sală, sportiva antrenată de Nicolae Alexe este lidera României în proba de 60 de metri la toate categoriile de la senioare la junioare I, cu o performanţă de 7,40 secunde, obţinută la Bucureşti în data de 15 martie. La săritura în lungime, în sală, Marincu se clasează pe locul doi în ţară la senioare şi e lideră la tineret şi junioare I, cu un „zbor” de 6.67 metri, realizat la Bucureşti, în data de 16 februarie.
Un zburător şi o semifondistă
Clasări valoroase în topul naţional al anului 2014 au mai obţinut săritorul cu prăjina Andrei Deliu (SCM Deva) şi semifondista Maria Claudia Florea (CS Ghelari – SCM Deva). Deliu este lider naţional la nivel de seniori şi tineret, în sală şi aer liber, cu un salt de 5.00 metri realizat la Piteşti, în data de 26 iulie. Maria Florea se clasează pe locul nouă la senioare, pe şapte la tineret şi e lideră la nivel de junioare I, în proba de 1.500 de metri, cu o performanţă de 4:28.00, obţinută la Bucureşti, în iunie. În proba de 800 de metri, Florea e pe locul şapte naţional la senioare, pe poziţia secundă la junioare I, în aer liber, cu o performanţă de 2:11.09, realizată la Bucureşti, în data de 24 mai. Atleta antrenată de Emerson Toma este lidera României în proba de 800 de metri, în sală, la nivel de junioare I,  cu timpul de 2:10.64, realizat la Bucureşti, în data de  16 martie.
Viitorul sună bine
Pe lângă cei trei sportivi care au intrat în top 10 naţional la nivel de seniori, atletismul hunedorean se poate lăuda cu câteva zeci de atlete şi atleţi prezenţi între cei mai buni din România la diferite probe, la categoriile juniori I, II şi III sau la nivel de copii I şi II. Şi asta, în ciuda faptului că la nivelul judeţului condiţiile de pregătire ale atleţilor sunt destul de modeste. Fără a intra în detalii şi amănunte, prezentăm, în încheiere, o listă a atleţilor de viitor de la CNS „Cetate” şi CSS Hunedoara care au intrat în topurile 10 naţionale la nivele de vârstă de viitor: Mariana Dobre (lungime şi triplusalt), Andra Borotă (lungime şi triplusalt), Bogdan Sitoianu (lungime, triplusalt, Denisa Bota (800 de metri), Georgiana Bumbar (triplusalt), Cornelia Gal (lungime), Cristina Deneş (triatlon), Mihai Dud (80 metri, lungime), Mihai Rus, Ioan Gligor, Carusso Armand Martin (toţi aruncarea greutăţii), Emilly Mihuţ (lungime), Ovidiu Sitoianu (triatlon), toţi de la CNS „Cetate” Deva, şi Emilia Babei (800 de metri), Alexandra Maier (5.000 de metri marş), Cătălin Florea (100 de metri), Sebastian Duca (400 de metri), Alexandru Huţanu (800, 1.500 şi 3.000 de metri), Sarah Scurtu (80 d emetri), Mihai Patrick Popa (80 şi 200 de metri), Andrei Marian (triatlon), Petrina Pivniceru (60 de metri), Adelin Pop (500 de metri), Dan Boldor (600 de metri), Eduard Agrigoroaie (lungime şi triatlon-oină), Corneliu Pitariu (800 metri), Andrada Gheaţă (triatlon).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

13 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

13 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

13 ore ago