Vom avea guvern nou chiar de ziua Apocalipsei

Sorina Popa

Ieri, după doar o jumătate de oră de discuţii cu reprezentanţii partidelor politice, Traian Băsescu l-a desemnat oficial premier pe Victor Ponta (foto). Decretul de numire în funcţie al premierului Victor Ponta a fost publicat în Monitorul Oficial.

Singura propunere de premier
A existat o singură propunere pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru. După ce a precizat numărul de mandate obţinut de fiecare dintre partidele parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a întrebat formaţiunile prezente care le sunt propunerile de premier, începând cu social-democraţii. Victor Ponta i-a spus şefului statului că el este propunerea de premier făcută de PSD şi că este susţinut de PNL, PC şi UDMR şi i-a înmânat documentul în acest sens. Reprezentatului PNL la consultări, Eduard Hellvig, i-a transmis că documentul este semnat de liderul liberal, Crin Antonescu, dar apreciază că Hellvig este „delegat autorizat“. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a spus lui Traian Băsescu că PDL nu are propunere. Preşedintele i-a precizat, râzând: „Dacă aveaţi propunere, poate vă dădeam mandatul, dar, dacă nu aveţi, ce să vă fac?!“.
În aceste condiţii, după cum a anunţat premierul Ponta calendarul instalării, în 21 decembrie, chiar în ziua când este anunţată “Apocalipsa”, Guvernul Ponta II va putea fi validat.

Victor Ponta, sub ochii Antenelor
Parlamentari din judeţul nostru spun că nici nu s-ar fi putut ca Traian Băsescu să facă altfel decât a făcut ieri.
„Avem o majoritate parlamentară şi ca atare, vom guverna România pentru români. Băsescu a făcut tot ce a putut să compromită ţara. Îl invit acum să stea liniştit în banca lui”, a declarat senatorul USL Cosmin Nicula. La rândul său, deputatul USL Bogdan Ţîmpău spune că „numele premierului era evident pentru toată lumea. Românii au votat USL, în condiţiile în care ştiau că Victor Ponta este propunerea pentru funcţia de prim ministru. Dacă Traian Băsescu va derapa de la normalitate, este clar că voi susţine o nouă suspendare a acestuia din postul de preşedinte al României”.
Mircia Muntean, deputat PDL, crede că relaţia Ponta-Băsescu este una normală. „De data asta, a punctat foarte mult Crin Antonescu, că nu a vrut pe UDMR la guvernare şi a reuşit. Liberalii vor să aducă PSD-ul cu botul pe labe. Şi, cu ajutorul Antenelor, Victor Ponta va fi criticat de acum încolo”, a declarat deputatul PDL, Mircia Muntean.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Teologi mayasi spun ca se incheie un ciclu si incepe altul asa cum "dupa noapte vine zi" ,la fel si NASA .
    Atunci ce e cu goana asta dupa sezational ??

  • Comparatia este "plauzibila"!!!
    Pentru ca dupa "ziua apocalipsei" va incepe batalia "eliminarii" acestui guvern, la fel cum a fost eliminat guvernu FSN a lui Ion Iliescu .
    Guvernu PONTA 2 - este primul pas din "razboiul mediatic" , care abia incepe.E bine ca aplica primele masuri pentru crearea de noi locuri de munca asa cum a promis "baba Cimpeanu", mai nasol e pentru prosti,e, ca locurile de munca noi create sunt ; 117 pentru parlamentari si inca citeva sute pentru "guvern" , adica noi ministere, secretari de stat, etc.
    Asa ca teoria mayasa, este doar "surogat" pentru "politica dimboviteana" !!
    :)

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

11 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

11 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

11 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

11 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

11 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

11 ore ago