Categories: Sport

Viteza „colorează” palmaresul

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara au accelerat în „cursele scurte” programate în ultima zi a Campionatului Naţional de Semifond, rezervat juniorilor, câştigând încă patru medalii, pe lângă cele trei din probele lungi. Două trofee au fost cucerite de Alexandru Bădeaţă (foto) (16 ani), care a ajuns astfel la cinci premii, unul de Alexandru Ancuţa (18 ani), iar ultimul, de ştafeta feminină, formată din Denisa Ilucă, Ancuţa Păiuş, Andra Mălina şi Cristina Rotaru.

Şapte medalii, de la şase sportivi
Cele trei medalii obţinute de „excepţia” Alexandru Bădeaţă în cursele lungi şi epuizante de semifond au fost valorizate, duminică, cu noi medalii în singura probă „mai de viteză” a întrecerii, cea de 200 de metri mixt. Hunedorenii au confirmat că sunt aşi la capitolul rapiditate şi au reuşit patru noi prezenţe pe podium, astfel că bilanţul total al CSS Hunedoara a ajuns la şapte trofee: două de aur, trei de argint şi două de bronz.
Cel mai medaliat a fost din nou Alexandru Bădeaţă (16 ani), care a obţinut alte două medalii dintr-o singură cursă. Hunedoreanul s-a clasat pe locul trei în ierarhia juniorilor I şi a fost primul, devenind campion naţional, la juniori II, în proba de 200 de metri. Anterior, Bădeaţă cucerise medalia de aur la juniori II şi pe cea de bronz la juniori I în proba de 400 de metri mixt, precum şi medalie de argint la juniori II în cursa de 400 de metri bras.
Tot la 200 de metri mixt, Alexandru Ancuţa (18 ani) a fost un pic mai rapid decât Bădeaţă şi a obţinut medalia de argint la juniori I, demonstrând că e printre cei mai talentaţi din ţară. Onoarea fetelor de la clubul hunedorean a fost salvată de ştafeta formată din Denisa Ilucă, Ancuţa Păiuş, Andra Mălina şi Cristina Rotaru. Cele patru au tras tare în proba de 4×200 de metri mixt şi au obţinut medalia de argint în ierarhia junioarelor II, deşi două dintre componentele ştafetei au avut probleme de sănătate.

Timpi mai buni, rezultate peste aşteptări
Anca Băjan, antrenoarea înotătorilor hunedoreni, consideră că rezultatele de la această competiţie întrec chiar şi cele mai optimiste pronosticuri iar timpii obţinuţi de sportivi au fost mai buni decât la antrenamente sau competiţiile anterioare. „Toate aceste medalii obţinute la semifond sunt speciale, deoarece la Hunedoara, sportivii se pregătesc în bazin scurt şi preponderent pentru probele de 50 şi 100 de metri, unde contează mai mult viteza. Dincolo de medalii sau prezenţe în finale, toţi înotătorii au reuşit timpi mai buni decât până acum. Cel mai impresionant salt l-a realizat Alexandru Bădeaţă, care, în proba de 400 de metri mixt, a scos un timp superior celui cu care a obţinut medalie la Concursul ţărilor central europene, deşi este final de an, iar el nu mai este în vârf de formă. Alexandru Ancuţa s-a mobilizat şi el bine la 200 de metri mixt, iar  fetele de la ştafetă au înotat la sacrificiu, întrucât Păiuş a acuzat dureri de spate, iar Rotaru s-a confruntat cu o criză renală”, a spus antrenoarea Anca Băjan.
Campionatul Naţional de Semifond s-a desfăşurat în Bazinul Olimpic din Piteşti, la finalul săptămânii, şi a programat probe de 400, 800 şi 1.500 de metri pentru toate procedeele, precum şi curse individuale şi ştafete în probele de 200 de metri mixt.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago