Două medalii din trei finale, la semifond în apă

Ciprian Marinuţ

Înotătorul hunedorean Alexandru Bădeaţă (foto) (16 ani) a obţinut o medalie de aur şi una de bronz în epuizanta cursă de 400 de metri mixt, desfăşurată ieri la Campionatul Naţional de Semifond. Alexandru Ancuţa (18 ani) s-a clasat pe locul patru în aceeaşi probă, iar Denisa Iluca (13 ani) a încheiat pe locul cinci finala probei de 400 de metri spate.

Şi-au onorat blazonul
Sportivii de la CSS Hunedoara, antrenaţi de Anca Băjan, au demarat în trombă şi s-au calificat în trei finale la Campionatul Naţional de Semifond, rezervat juniorilor I şi II, care a început ieri, la Piteşti. Alexandru Bădeaţă (16 ani) a înotat la 80-90 la sută din potenţial în seriile preliminare, disputate ieri dimineaţă, şi a obţinut calificarea în finala cursei de 400 de metri mixt, cu al doilea timp, 4.45.02, dintre toţi participanţii. Hunedoreanul a fost un pic în pierdere de viteză faţă de Concursul ţărilor central europene, unde a încheiat proba cu timpul de 4:41.94, dar s-a revanşat, aseară, în finală, obţinând medalia de aur la juniori II (13-16 ani) şi pe cea de bronz la juniori I (16-18 ani), cu un timp mult mai bun decât în preliminarii. În aceeaşi solicitantă cursă, Alexandru Ancuţa (18 ani), a ocupat locul patru în seriile preliminare, cu timpul de 4.53.60, iar în finală, s-a clasat tot pe locul patru.
Un parcurs peste aşteptări a avut şi Denisa Iluca (13 ani), care a intrat cu al şaptelea timp în finala A a probei de 400 de metri spate. Sportiva antrenată de Anca Băjan nu a mai avut însă resurse de energie pentru o medalie în finala de aseară şi a obţinut doar o clasare pe locul cinci.
Campionatul Naţional de Semifond a început ieri, în Bazinul Olimpic din Piteşti, cu probele de 400 de metri liber (masculin şi feminin) şi se va încheia duminică, zi în care sunt programate cursele de 200 de metri mixt şi cele de 1.500 de metri liber.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.