Categories: Comunitate

Viorel Sălan: “Pentru noi, românii, Aurel Vlaicu a fost și va rămâne totdeauna un geniu al aviației românești”

Duminică,26 iunie, a avut loc în satul Aurel Vlaicu, oraşul Geoagiu, evenimentul cultural-comemorativ “Ziua Aviaţiei”. Acţi­u­nea fost dedicată pionierului Avi­aţiei Române, Aurel Vlaicu.
Au participat primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, viceprimarul Carmen Călugăr, deputații Natalia Intotero, Viorel Sălan și Ilie Toma, administratorul public Costel Avram din partea Consiliului Jude­țean Hunedoara, subpre­fectul Gheorghe Bogdan Urdea, consilieri județeni, reprezentanți ai institu­țiilor deconcentrate, re­pre­zentanți ai forțelor aeriene.
S-a ţinut o slujbă de pomenire în memoria lui Aurel Vlaicu, au fost depuse coroane de flori la monumentul ridicat şi dedicat lui, iar o parte dintre invitaţi au onorat amintirea aviatorului-erou în câteva cuvinte. Cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, în încheiere a avut loc şi un scurt miting aviatic.
“Curajos, modest, ambițios, talentat, patriot și, mai presus de toate, creativ, Aurel Vlaicu a avut mereu un singur vis: să zboare. Şi, în cele din urmă, a zburat. Cea mai ambiţioasă provocare a fost temerara tentativă de a trece în zbor peste Carpaţi. Din păcate, această dorinţă a lui Aurel Vlaicu nu s-a împlinit şi acest destin valoros a fost frânt prea timpuriu”, ne-a declarat deputatul PSD Viorel Salan, secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, prezent la eveniment.
“Pentru noi, românii, Aurel Vlaicu a fost și va rămâne pentru totdeauna un geniu al aviației românești. Nu l-am uitat şi îl cinstim în continuare. Ca o recunoaştere a meritelor sale, azi, îi poartă numele Aeroportul Inter­naţional Băneasa, Liceul teoretic din Orăştie, Liceul tehnologic din Lugoj, Şcoala Gimnazială din Feteşti, o stradă din Bucureşti, o localitate din judeţul Mureş şi lista poate continua încă mult timp. Aurel Vlaicu a fost unul dintre românii care şi-a urmat visul cu multă pasiune, perseverenţă şi determinare. Viaţa lui rămâne în continuare un destin exemplar şi un model pentru tinerii de azi”, a adăugat el.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

54 de minute ago

Felicitare Florii

56 de minute ago

Felicitare Florii

56 de minute ago

Felicitare Florii

58 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

59 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

60 de minute ago