Categories: Sport

Victoria din ceasul al 12-lea

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a arătat pentru prima dată în actualul campionat ca o echipă cu pretenţii la promovare, în meciul pe care l-a câştigat, ieri, scor 1-0, în deplasare cu FC Caransebeş. Trupa dirijată de Romulus Gabor s-a impus după un derbi de trei stele şi cu două eliminări în tabăra gazdelor, prin golul semnat de Ciprian Pepenar, în minutul 37. S-ar putea însă ca revirimentul să fie unul puţin întârziat, întrucât diferenţa faţă de lidera Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, care va veni vineri la Hunedoara, a rămas de nouă puncte.
Matematic mai este posibil
„Negru-albaştrii” şi-au jucat cu o atitudine de echipă frumoasă ultima carte de  rămânere în cursa pentru promovare. Aşezaţi inspirat în teren de Romulus Gabor, hunedorenii s-au impus cu 1-0 pe terenul ocupantei locului doi, FC Caransebeş, echipă în faţa căreia pierduseră ambele meciuri în sezonul regulat. Succesul le dă dreptul să mai poată face calcule de promovare şi să spere la o minune. Partida a fost una de bună calitate, având toate ingredientele unui derbi adevărat, de la faze frumoase, la eliminări, suspans şi dramatism.
Din nou, Pepenar
Primul succes din play-off, 2-1, cu Pandurii II Târgu Jiu, adus de golul lui Ciprian Pepenar, le-a insuflat curaj hunedorenilor, care  au jucat fotbal cum scrie la carte şi în duelul, de ieri, cu FC Caransebeş. Graţie acestei atitudini, şi şansa a fost de partea lor, iar Pepenar a deschis scorul în minutul 37, cu un şut din întoarcere, după o acţiune iniţiată de Dîrvaru. A fost al doilea gol consecutiv al veteranului de la FC Hunedoara şi al doilea gol de trei puncte. Reuşita a venit pe fondul unui joc animat, dârz, pe contre, cu ocazii de ambele părţi. În continuare, scorul şi calitatea jocului hunedorenilor i-au scos din minţi pe „gugulani”. Ca dovadă, trupa din Banat a cedat nervos şi a suferit două eliminări: prima în minutul 68 şi a doua în ultimul din cele cinci minute de prelungiri, pentru lovirea unui hunedorean fără minge. Dincolo de incidente şi nervi, FC Hunedoara a obţinut trei puncte de aur, mai ales că înaintea acestei partide, hunedorenii pierduseră ambele întâlniri cu fotbaliştii lui Iosif Rotariu (care în tur fuseseră antrenaţi de Alin Artimon): 2-1 la Hunedoara şi 2-0 la Caransebeş.
Se poate mai mult?
„Mergem la Caransebeş să jucăm fotbal şi să încercăm să câştigăm. E o săptămână plină din care sper să ieşim cu bine”, a declarat, Romulus Gabor, antrenorul celor de la FC Hunedoara, înaintea jocului de ieri şi a celui de vineri cu lidera Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. Rămâne de văzut dacă „negru-albaştrii vor repeta istoria frumoasă de la Caransebeş şi poimâine, pe teren propriu şi vor ajunge la şase puncte distanţă de prima clasată. Atunci calculele promovării ar avea mai multe variante fericite.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

4 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

4 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

4 ore ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

4 ore ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

4 ore ago