Categories: Sport

Gabor continuă la FC Hunedoara cu o nouă strategie

Ciprian Marinuţ

Antrenorul Romulus Gabor (foto) a bătut palma cu noua conducere a FC Hunedoara şi va rămâne pe banca tehnică şi în noul sezon de campionat. Lotul de jucători va suferi însă o remaniere masivă, întrucât clubul de pe Cerna a renunţat la toţi vechii jucători şi îşi propune să mizeze pe tineri şi fotbalişti localnici.

Asigură continuitate echipei
Alin Barna, noul preşedinte executiv al FC Hunedoara, a anunţat că s-a ajuns la o înţelegere cu tehnicianul care a condus echipa pe finalul sezonului precedent şi că s-a renunţat la toţi componenţii vechiului lot. „Am căzut de comun acord ca tehnicianul Romulus Gabor să continue în postul de antrenor principal. E important că el a acceptat noile condiţii de la club şi că şi-a asumat obiectivele propuse. În privinţa lotului, nu mai există jucători sub contract cu clubul, cu excepţia tinerilor fotbalişti care au terminat acum junioratul. Foştii componenţi ai echipei, cu două-trei excepţii, aveau contracte pe doar un an, aşa că erau fără obligaţii faţă de club. Noi am discutat cu mulţi dintre ei şi le-am propus să continue la club. Cei care vor dori sunt aşteptaţi la reunirea lotului, iar cei care consideră că au valoarea de alte echipe, sunt liberi să plece”, a declarat, ieri, Alin Barna. Cu Gabor pe banca tehnică, FC Hunedoara s-a descurcat ceva mai bine pe finalul sezonului decât sub comanda lui Constantin Olariu care fusese la timonă înainte, dar fără a reuşi îndeplinirea obiectivului de promovare. Romulus Gabor a mai pregătit echipele CS Deva, Mureşul Deva şi Corvinul 2005 Hunedoara şi a fost secundul lui Ioan Andone la CFR Cluj în sezonul 2007-2008 când a câştigat campionatul. Ca jucător, Romulus Gabor a jucat de 35 de ori pentru echipa naţională, pentru care a marcat două goluri. A făcut parte din echipa de tineret a României care s-a clasat pe locul 3 la Cupa Mondială din Australia din 1981, când a fost declarat cel mai bun jucător al competiţiei şi a obţinut „Balonul de aur” şi „Gheata de bronz”, performanţă individuală încă neegalată de un alt fotbalist român.

Încep pregătirile de luni
Noul şef al grupării de pe Cerna a făcut precizări privind programul pe termen scurt al echipei şi strategia pentru completarea lotului. „Vom suna adunarea pentru reunirea lotului pentru reluarea pregătirilor luni, 14 iulie, la ora 10:00. Dorim să îi invităm la întâlnirea de la stadionul Michael Klein pe toţi jucătorii localnici şi din judeţ care îşi doresc un angajament cu formaţia noastră. Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, iar antrenorul are mână liberă să creioneze un lot echilibrat şi să aducă jucători pe posturile pe care le consideră deficitare”, a precizat Alin Barna. FC Hunedoara este unica echipă din judeţ care activează în Liga a III-a, iar prima etapă a campionatului 2014-2015 este programată în 29 august.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

10 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

10 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

10 ore ago