Categories: Sport

Start cu un nou antrenor la FC Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Unica echipă din judeţ din Liga a III-a va începe, azi, pregătirile pentru noul sezon sub comanda tehnicianului Titi Alexoi (foto dreapta), întrucât Romulus Gabor a renunţat la postul de pe banca tehnică după ce a promovat examenul de intrare în corpul observatorilor federali ai LPF.

Revenire după o absenţă îndelungată
Apreciat atât de suporteri şi oficiali, cât şi de fotbalişti şi mass-media ca fiind unul dintre cei mai valoroşi antrenori hunedoreni, Titi Alexoi (53 de ani) revine la conducerea unei echipe după o pauză de un an şi jumătate. Tehnicianul a activat ultima dată la Retezatul Haţeg în anul 2013 şi s-a retras din cauza agoniei şi crizei din fotbalul românesc. „Nici nu m-am gândit că o să mai revin vreodată la cârma unei echipe, după ce m-am retras din cauza condiţiilor precare în care se desfăşura activitatea fotbalistică”, a precizat Titi Alexoi, care îl va avea ca secund pe Dumitru Gălan. Tehnicianul care iubeşte însă fotbalul s-a declarat cucerit de proiectul propus de noua conducere a FC Hunedoara. „Mi-a fost greu fără fotbal, iar acum ideea cu care au venit oficialii de la FC Hunedoara, mi-a plăcut. Ei îmi propuseseră mai demult să preiau o grupă de juniori şi să fiu la dispoziţia clubului pentru momente grele, dar am refuzat, deoarece nu mi-a plăcut ideea de a sta la cotitură să greşească Romulus Gabor. În noua conjunctură (retragerea lui Gabor n.r.), am acceptat postul pentru că mi-a plăcut cum au pus problema oficialii şi că sunt oameni inteligenţi şi cunoscători ai fenomenului fotbalistic”, a precizat Titi Alexoi. În trecut, antrenorul din Călan a mai pregătit formaţiile Corvinul 1921, CS Deva, Corvinul 2005, CFR Simeria şi Retezatul Haţeg.

Obiectiv de supravieţuire
Titi Alexoi va conduce primul antrenament azi de la ora 10.00, iar obiectivul său este acela de a menţine viu fotbalul hunedorean până la fuziunea cu Corvinul şi găsirea unor sponsori care să ajute la repetarea performanţelor de altădată. „Obiectivul iniţial ar fi să menţinem echipa la un nivel competitiv până la fuziunea cu Corvinul şi recâştigarea tradiţiei. Scopul principal e să realizăm o bună organizare a clubului de la grupele de copii şi juniori la echipa de seniori, pentru a fi pregătiţi să facem pasul spre performanţă, când va fi momentul din punct de vedere financiar şi organizatoric”, a precizat Titi Alexoi. Tehnicianul l-a ales pentru funcţia de preparator fizic al echipei pe Mircea Alic jr. Pentru reunirea lotului de azi, conducătorii de la FC Hunedoara au convocat 22 de jucători, foşti componenţi ai echipei în sezoanele trecute, precum şi câţiva din cei mai promiţători juniori. Aceştia sunt următorii: Coman, Dragotă, Cobliş, Raţ – portari; Ciucurescu, Petresc, Roiu, Trăşcan, Găceanu, Stoica, Ciumaşu, Văcaru, Munteanu, Şoit, Nicula, Dîrvaru, Popa, Grigore, Apachiţei, I. Radu, F. Olariu şi M. Olariu – jucători de câmp. În plus, sunt aşteptaţi şi alţi fotbalişti pentru probe, iar noul antrenor va decide cine rămâne şi la cine se va renunţa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

6 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

6 ore ago