Categories: Sport

FC Hunedoara, în varianta „Primavera”

Ciprian Marinuţ

De voie, de nevoie, FC Hunedoara va miza pe tineri în noul sezon al Ligii a III-a, după ce la primul antrenament al verii, condus ieri de noul antrenor Titi Alexoi (foto), au participat numai jucători sub 25 de ani.
Cei mai „bătrâni” jucători prezenţi la reunire au fost Roiu (25 de ani) şi Trăşcan (23 de ani), ceilalţi fiind sub 21 de ani, a precizat tehnicianul grupării hunedorene, recunoscut pentru faptul că are curaj şi fler în a promova jucătorii aflaţi la început de drum.

Două săptămâni de căutări
„Tinereţea e o trufie, rareori o valoare”, scria Marin Preda, în cel mai controversat roman al său (Cel mai iubit dintre pământeni n.r.). Însă, în fotbal, şi mai ales la nivelul eşalonului trei, tinereţea şi valoarea merg de multe ori mână în mână şi deseori fac casă bună şi cu trufia, întrucât e nevoie şi de un pic de tupeu pentru a scoate la lumină o potenţială valoare. Aşa că, Titi Alexoi, noul antrenor al FC Hunedoara, nu s-a luat cu mâinile de cap, ieri, după ce i-a văzut pe cei „20 de copii-fotbalişti” care s-au prezentat la prima reunire a echipei de pe Cerna. Tehnicianul şi-a propus ca în cele două săptămâni avute la dispoziţie până la primul meci oficial din Cupa României să selecteze şi închege un lot cât mai competitiv. „Dintre cei 20 de copii prezenţi la primul antrenament, cei mai bătrâni şi mai cunoscuţi au fost Roiu şi Trăşcan, care au 25, respectiv 23 de ani. Majoritatea celorlalţi sunt foşti juniori, care au calităţi, dar încă sunt cruzi. Aşa că, deocamdată lotul e subţire, chiar şi pentru nivelul Ligii a III-a. Oricum, vom căuta noi jucători şi îi vom testa, pentru a reuşi să închegăm un lot cât de competitiv, până la primul meci din Cupa României şi în continuare până la startul campionatului”, a afirmat Titi Alexoi.

Condiţii acceptabile
Tehnicianul a precizat că până la meciul din Cupa României echipa va efectua câte un antrenament pe zi, la Hunedoara, şi că la club condiţiile financiare sunt unele de nivelul Ligii a III-a. „În această primă perioadă vom continua pregătirea la club, cu câte un antrenament pe zi. Deocamdată, până nu avem un lot stabil, nu se pune problema de cantonament. Vor fi discuţii individuale cu jucătorii pe care-i avem în vizor şi pe care vom încerca să-i convingem să accepte condiţiile financiare de la club, care sunt într-adevăr de nivelul Ligii a III-a. Obiectivul rămâne acelaşi de a crea un lot competitiv şi o echipă cu care să facem faţă rigorilor Ligii a III-a”, a precizat Titi Alexoi.
La reunirea lotului, oficialii FC Hunedoara au convocat 22 de jucători, foşti componenţi ai echipei în sezoanele trecute, precum şi câţiva din cei mai promiţători juniori, iar dintre cei chemaţi s-au prezentat următorii: Roiu, Coman, Dragotă, Trăşcan, Găceanu, Munteanu, Nicula, Kelemen (nou venit de la Aurul Certej), F. Stoica, Ciumaşu, Văcaru, Ciucurescu, R. Popa, Grigore, Paşca şi Stan. Este posibil ca în zilele ce urmează să fie transferaţi şi gemenii Olariu de la CNS „Cetate” Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

20 de ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago