Categories: Sport

Imagine de amatori, joc de profesionişti

Ciprian Marinuţ

Autobergamo Deva a făcut un pas hotărât spre semifinalele Ligii I de futsal, deşi cei nouă componenţi ai echipei devene au făcut deplasarea la meciul de la Focşani cu două autoturisme personale. Trupa antrenată de Robert Lupu şi Robert Matei s-a impus cu 6-1 (1-0) în primul meci disputat în deplasare cu Progresul Focşani, în sferturile de finală ale play-off-ului.
Cheltuieli minime, eficienţă maximă
Suporterii ocupantei locului opt din Liga I, Progresul Focşani, au început să spere la o minune, când au văzut că toţi cei nouă jucători ai liderei Autobergamo Deva au apărut la Sala Sporturilor din Focşani din două autoturisme personale şi nu au debarcat cu surle şi trâmbiţe din vreun autocar fiţos. Mai mult, când au observat că unii dintre jucători trag şi câte o ţigară înainte de joc s-au gândit că e loc de o mare surpriză. Din fericire pentru susţinătorii grupării devene, imaginea de echipă mică şi săracă a grupării Autobergamo Deva a fost doar în afara terenului, întrucât pe parchet devenii au făcut legea. Trupa pregătită de Robert Lupu şi Robert Matei şi-a onorat rolul de favorită şi s-a impus clar cu 6-1 (1-0).
Greu doar până la pauză
Dincolo de scor, meciul a fost dificil doar până la pauză. Evident superiori la toate capitolele, devenii au fost prea puţin inspiraţi în atac, aşa că au marcat un singur gol în prima repriză, prin Robert Lupu (min. 5,30). În contrapartidă, gazdele şi-au arătat de câteva ori colţii pe contre şi au irosit trei ocazii destul de clare, care dacă s-ar fi transformat în goluri ar fi complicat duelul. Aşa însă, Autobergamo a speculat şi după pauză erorile individuale ale adversarilor şi s-a desprins rapid la 3-0, prin golurile reuşite de Lupu, în minutul 20,52 şi Macingo, în minutul 22,30. A urmat golul Progresului reuşit de Bălosu, după o execuţie elegantă, care l-a lăsat spectator pe portarul naţionalei României, Vlad Iancu, 1-3, în minutul 25,30. Devenii şi-au securizat victoria prin alte trei goluri semnate de Robert Matei, Popescu şi Ţiglar în minutele 26, 29,50 şi 33,00. Acum Autobergamo mai are nevoie de un succes pentru accederea în penultimul act, o misiune destul de simplă, având în vedere că meciul doi (şi poate ultimul) din confruntarea  împotriva moldovenilor se va juca la Deva, duminică, 11 mai. După partida de la Focşani, internaţionalii deveni au plecat la Călăraşi, pentru a răspunde la o convocare a naţionalei României. În celelalte partide din sferturile de finală ale play-off-ului s-au înregistrat rezultatele: Dunărea Călăraşi – FK Odorheiu Secuiesc 4-5, Spicom Sfântu Gheorghe – United Galaţi 9-5, CSMS Iaşi – City’Us Târgu Mureş 2-3.
Progresul Focşani – Autobergamo Deva 1-6 (0-1)
Autobergamo: Iancu – Lupu, Robert Matei, Cristian Matei, Moţ, Ţiglar, Macingo, Popescu, Drăgoiu.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Sunt finantatorul echipei Autobergamo si tin sa aduc la cunostinta superprofesionistului Ciprian Marinut ca echipa Autobergamo nu dispune de un buget 7 miliarde ca alta echipa din oras care se lupta la retrogradare, in plus in acest oras nimeni nu a fost dispus sa vina langa noi sa ne ajute financiar dar cu toate acestea jucatorii sunt la zi cu salariile si primele de joc. In aceste conditii efortul financiar facut de catre mine este unul mai mult decat considerabil. In interiorul echipei relatia dintre mine, antrenori si jucatori este una foarte buna care reiese si prin rezultatele obtinute.
    PS: acea tigara sau doua le fumeaza si Mutu sau Messi...
    Multumesc!!!

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago