Actualitate

Vești bune! Spitalul din Hunedoara are un nou medic în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Magdalena Șerban

Din ce în ce mai multă lume e depis­tată cu diabet, iar această boală con­tinuă să provoace complicații, de multe ori din cauza lipsei de diagnostic precis și timpuriu, precum și de acces la tra­tamentele adecvate.
Prin urmare, ori­ce spital are ne­voie de un spe­cialist pe acest segment me­di­cal, calitatea vieții pa­ci­en­ți­lor diabetici de­pinzând foarte mult de moni­to­rizarea și ținerea sub control a afec­ți­u­nii, care de cele mai multe ori vine la pa­chet cu altele. Astfel, conducerea Spita­lu­lui Municipal „Dr. Alexandru Simio­nescu” Hunedoara a reușit să rezolve și această doleanță a comunității hune­do­rene și nu numai, aici urmând să activeze dr. Adriana Patrica Ardelean (foto), me­dic pri­mar Diabet zaharat, nutriție și boli me­tabolice.

Cu ochii pe boală
Numit și „maladia silențioasă”, o per­soană afectată putând trăi mai mulți ani fără a prezenta nici un simptom, diabetul este un „ucigaș nemilos”, susțin spe­cia­liștii. Prin urmare, să ai un medic în preajmă poate deveni vital. Diabeticii au un risc ridicat de a se suferi de in­su­fi­ci­ență renală, plăgi la picioare care să ducă la amputare, afecțiuni ale retinei și pot fi victime ale infarcturilor sau atacurilor vascular-cerebrale. Reducerea acestor complicații poate fi realizată printr-un mai bun control al glicemiei, dar și prin prevenirea sau abordarea riscurilor aso­ciate: surplus de greutate, hipertensiune arterială, colesterol, tabagism și se­den­taritate. Dn nou, fără îndrumare me­di­cală de specialitate, lupta cu boala e imposibil să aibă rezultate. ,,Spitalul nos­tru și-a format o echipă de medici buni, care să poată să sprijine bolnavii atunci când există probleme de sănătate, in­di­fe­rent de natura lor. Îi urez bun venit doamnei doctor Adriana Patrica Ardelean și sunt convins că e atât de aș­teptată de cei care se confruntă cu o astfel de afec­țiune ce le dă viața peste cap. Nutriția și bolile metabolice și-au demonstrat rolul major pe care îl au în formarea și men­ținerea stării de sănătate, fiind cunoscut dictonul suntem ceea ce mâncăm. Adre­sabilitatea spitalului a crescut mult în ultimii ani, iar această specialitate este una dintre cele mai solicitate. Așadar, era o prioritate găsirea unui medic, ră­mâ­nând descoperiți pe acest palier, din sep­tembrie 2023. Dotarea și modernizarea secțiilor vin în completarea pro­fe­sio­nalismului medicilor, de aceea este foar­te importantă echipa”, a transmis Radu Budae (foto sus), cel care con­duce de 8 ani Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Legat de pro­gramul de consultații al dr. Adriana Patrica Ardelean, acesta este de Luni până Vineri, în intervalul orar 8:00-15:00. Este necesară programare, iar gra­tuitatea e asigurată în baza calității de asigurat. De asemenea, trebuie tri­mitere de la medicul de familie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bârfe, zvonuri, adevăruri

Spun cârcotașii pe la colțuri că un personaj din zonă, după ce a aflat că…

2 zile ago

Suspendată pentru dopaj! Florentina nu mai merge la Paris

Preşedintele Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că suspendarea…

2 zile ago

Ce au descoperit poliţiştii din Brad în sacoşa unui hoţ?

Tânărul a fost prins la furat într-un magazin din municipiul Brad, după ce a fost…

2 zile ago

Prostituată din Lupeni, acuzată că a minţit pentru a-şi apăra proxenetul

Femeia a fost cercetată penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru…

2 zile ago

Tânără bătută crunt de către concubin. Agresorul îi voia cerceii de aur pentru a-i amaneta

Femeia din municipiul Deva le-a spus polițiștilor că a fost băută de fostul său partener…

2 zile ago

Nimic nou sub soare. Românii, copleșiți de corupție

România. Corupția încă este o problemă gravă în România. Jumătate dintre români au spus că…

2 zile ago