Magdalena Șerban

Nu există să nu se poată asfalta acele drumuri care deși sunt im­por­tante au rămas de pământ ori doar pietruite, în ciuda secolului în care trăim, motivându-se bugetul local re­dus, deci imposibil de susținut lucrări de modernizare a infrastructurii. Doar primarii comozi nu și-au bătut capul să obțină fonduri europene sau guvernamentale, ca să poată ma­te­rializa astfel de obiective. La Băița, ci­frele se adună și se văd în teren.

Concret
„Din rețeaua totală de 33 de km de drumuri comunale, până în acest moment au fost asfaltați 30,7 km. De asemenea, am modernizat drumul co­mu­nal DC23 Fizeș-Barbura, de­mers finanțat prin Pro­gramul Na­țional de In­ves­tiții Anghel Saligny, în va­loare de apro­ximativ 3 mili­oa­ne lei. Se află în execuție dru­mul din sa­tul Peștera, tot prin PNI ((Anghel Saligny)), în valoare de 2,7 milioane lei, pe o lungime de 4,8 km, în care sunt cuprinse 4 podețe si 185 metri liniari ziduri de sprijin. Tot în implementare se află și construirea a două poduri: în localitatea Lunca și construirea unui pod în Hărțăgani, la fel, prin aceeași axă ((Anghel Saligny)), în valoare de 1,5 milioane lei. Pe lângă aceste investiții în infrastructura rutieră, s-au continuat lucrările de reabilitare cu covor asfaltic a străzilor din satele Hărțăgani, Săliște și Crăciunești. În majoritatea satelor comunei Băița, acolo unde a fost nevoie, au fost pietruite ulițele și dru­murile vicinale. Totodată, trebuie spus că am beneficiat de sprijinul domnului președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru modernizarea drumului județean 706A ce traversează comuna, acolo unde a fost necesar. Cred că o co­munitate din mediul rural, în ciuda fap­tului că se bucură de locuri frumoase, dacă nu are o rețea de drumuri pusă la punct, e sortită uitării. Nimeni nu se va înghesui să ne viziteze și nici punctaje bune nu putem obține pentru a fi eligibili în accesarea altor noi pro­iecte”, a transmis edilul-șef din Băița, Damian Diniș (foto).

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

8 ore ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

8 ore ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

8 ore ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

8 ore ago

Alcoolică acuzată că-și terorizează soacra și soțul

Femeia se îmbată în fiecare zi și provoacă scandal, țintele sale fiind soțul ei și…

8 ore ago

Doi tineri din Hațeg au golit o hală de producție din Oțelu Roșu

Hoții și-au planificat în detaliu spar­gerea din județul vecin și au furat scule și echipamente,…

8 ore ago