Categories: Actualitate

Vânzarea unei maşini i-a adus o condamnare

Şi-a vândut un autoturism de teren şi a făcut greşeala să-l înstrăineze fără a întocmi un banal contract de vânzare-cumpărare. Cel care a luat maşina s-a dovedit a nu fi de bună credinţă, a adunat amenzi peste amenzi şi apoi l-a revândut, tot fără acte.
Sancţiunile au venit pe numele primului proprietar, un bărbat de 42 de ani, din Lu­peni. Exasperat de faptul că adună amendă după amendă, omul a recurs la o soluţie ilegală de a ieşi din încurcătura în care s-a băgat. A elaborat un întreg plan, folosindu-se de documente false, în loc să urmeze calea simplă şi legală, să ceară unui judecător să-l oblige pe noul proprietar să înscrie maşina.
„Martorul M. N. a cumpărat de la in­cul­patul A. D. autovehiculul marca Isuzu Trooper fără a încheia contract de vânzare-cum­pă­rare, martorului fiindu-i predate de către in­culpat actele autoturismului, respectiv cer­tificatul de înmatriculare şi cartea de iden­titate a maşinii, dar nu a întreprins demer­surile pentru înmatricularea pe numele său, susţinând că nu a avut bani pentru plata taxelor aferente. (…) Inculpatul, pentru a nu îi mai fi expediate amenzi de circulaţie şi pen­tru a nu mai plăti impozitul pentru bunul cu privire la care tranzacţionase şi nu se mai afla în posesia lui, în loc să solicite pe cale ju­diciară radierea maşinii şi înscrierea pe actua­lul proprietar, s-a prezentat la un centru de colectare a fierului vechi, cu plăcuţele vechi de înmatriculare şi a obţinut o ade­verinţă prin care se atestă, în mod nereal, faptul că autovehiculul a fost primit şi va­lorificat ca deşeu la societatea menţionată”, se arată în rechizitoriu.
A radiat maşina însă noul proprietar, o a treia persoană, a fost oprit în trafic de poli­ţişti şi aşa s-a descoperit totul. Chiar dacă a avut circumstanţe atenuante, magistraţii Ju­de­cătoriei Petroşani nu l-au iertat pe băr­batul din Lupeni şi l-au obligat la plata unei amenzi penale de 1350 lei, pentru săvâr­şirea infrac­ţiunii de fals în declaraţii. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago