Categories: Actualitate

A cumpărat o maşină şi a „uitat” să o transcrie

Individul a crezut că scapă nepedepsit, ba chiar că altul va plăti pentru indolenţa sa. Judecătorii din Brad i-au arătat că s-a înşelat amarnic şi au deschis calea pentru a fi tras la răspundere.
Un şofer din municipiul Brad şi-a vândut auto­turismul şi nu s-a gândit nici o clipă că va ajunge să bată pe la uşile instanţelor de judecată. Omul a fost de bună credinţă şi a dat actele în original noului proprietar, aşa cum se procedează la vânzarea maşinilor. Şi-a radiat maşina de la fiscul local şi a aşteptat ca şi cumpărătorul să-şi îndeplinească obli­ga­ţiile, doar că individul a ”uitat”.A circulat prin ţară şi a adunat amenzi pentru neplata taxei de drum.Pentru a scăpa de plata lor, fostul pro­prietar a fost nevoit să se adreseze instan­ţelor de judecată. „Deşi a insistat ca noul pro­prietar să îşi transcrie autoturismul şi a încer­cat chiar personal să efectueze transcrierea, nu a avut sorţi de izbândă. (…) Mai mult decât atât dobânditorul autoturismului este înscris în certificatul de înmatriculare al acestuia, în urma radierii autoturismului”, se arată în plângere.

Obligat să plătească
Judecătoria Brad a anulat amenda dată de CNAIR pentru rovignetă, în condiţiile în care brădeanul nu era vinovat, însă n-a lăsat lu­cru­rile aşa. CNAIR a cerut ca noul proprietar să fie tras la răspundere, să acopere sanc­ţi­u­nea, alte daune şi cheltuieli de judecată, lucru care s-a şi întâmplat. „Constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 1357, art. 1349, alin. 1 – 2 C.civ., pentru an­ga­jarea răspunderii chematului în garanţie, actual proprietar al vehiculului pentru pre­ju­diciile cauzate prin fapta proprie, respectiv prejudiciul care constă în cheltuielile de ju­decată, fapta ilicită care constă în neres­pec­tarea de către chematul în garanţie a obli­ga­ţiilor legale prevăzute de art. 11 din O.U.G. nr. 195/2002, respectiv netranscrierea trans­miterii dreptului de proprietate, în evidenţele autorităţii competente M.A.I.-D.R.P.C.I.V. (…) Poate fi reţinută şi vinovăţia chematului în ga­ranţie, care a ales, cu bună ştiinţă să încalce dispoziţiile legale privind transcrierea auto­ve­hi­culului cumpărat, pe numele său”, se arată în motivarea judecătorului. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago