Universitatea din Petroşani intră în evaluare

04 universitatea-petrosaniMaximilian Gânju

Instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului a fost evaluată în urmă cu cinci ani de zile şi a primit calificativul maxim. În luna martie a.c. se va face o nouă evaluare şi, în funcţie de rezultatul acesteia, depinde şi finanţarea de la bugetul statului pe care o va primi Universitatea Petroşani.

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, instituţie subordonată Ministerului Educaţiei, va face o analiză la Universitatea Petroşani, evaluare în urma căreia va stabili la ce nivel se situează instituţia. Reprezentanţii Universităţii s-au pregătit pentru verificare şi nu concep să nu obţină gradul maxim de încredere.
„Acum s-au făcut dosarele, evaluarea efectivă va fi în luna martie, însă noi a trebuit să pregătim documentele şi să le trimitem la Bucureşti. Apoi, va veni o comisie pentru evaluarea Universităţii, dar şi a specializărilor care au termenul scadent. Am şi eu două specializări supuse evaluării, Maşini şi Echipamente Miniere şi Instalaţii şi Echipamente de Proces. Comisia de evaluare ne dă numărul de locuri bugetate, iar pentru cele două specializări, eu sper să obţinem 120 de locuri, respectiv 60 de locuri finanţate de la buget pentru fiecare specializare. Sunt secţii cu tradiţie, au fost acreditate până acum şi suntem pregătiţi. Avem toate condiţiile pentru acreditarea lor, laboratoare dotate, cadre specializate cu doctorat în domeniu”, a declarat, Dr. Radu Sorin, directorul Departamentului de Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi din Universitatea Petroşani. La ultima evaluare, instituţia de învăţământ superior din Petroşani a obţinut calificativul „grad ridicat de încredere”, nota maximă pe care agenţia o poate acorda.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.