Categories: Comunitate

Microhidrocentrale hunedorene, scoase la vânzare

Maximilian Gânju

Producătorul de energie Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, va organiza în luna februarie o licitaţie pentru vânzarea a 33 microhidrocentrale din cele 128 de unităţi pe care le mai are, la un preţ de pornire de 18,8 milioane euro, potrivit administratorului judiciar al companiei.

Printre microhidrocentralele scoase la vânzare de societatea de stat se numără şi unele din judeţul Hunedoara, însă abia în luna februarie a.c., la momentul anunţului licitaţiei publice, se vor cunoaşte cu exactitate obiectivele din judeţul Hunedoara, scoase la mezat de Hidroelectrica. Administratorul special al societăţii de stat a mai anunţat că urmăreşte păstrarea a 23 de microhidrocentrale care vor fi şi retehnologizate. Microhidrocentralele licitate sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile, care au la o putere instalată de până la 10 MW şi sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi. Cele 33 de unităţi care vor fi scoase la vânzare în luna februarie au o putere instalată cumulată de 26 MW şi sunt situate în judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Maramureş, Braşov, Arad, Sibiu, Argeş, Buzău, Vâlcea şi Timiş. Cea mai recentă vânzare de microhidrocentrale s-a derulat în septembrie 2014, iar în prezent, Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare. Societatea este controlată de stat, prin Ministerul Energiei şi se află în insolvenţă din luna februarie 2014.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Mi se pare o magarie ca statul vinde Hidrocentralele lui! Dar privatizari de astea s-au mai vazut si la petrol, gaze, curent electric, etc.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago