Comunitate

Acreditări şi reacreditări la Universitatea din Petroşani

Magdalena Şerban

Numărul studenţilor Universităţii din Petroşani este mai mare cu 153 faţă de cel înregistrat pentru 2017-2018. În ce priveşte anul în curs, conducerea unităţii de învăţământ superior din Valea Jiului are în desfăşurare demersuri ce ţin atât de partea de acreditare, cât şi de reacreditare a programelor de studiu.

„Pe lângă programul de licenţă pe care l-am acreditat la sfârşitul anului trecut la Centrul din Hunedoara (Economia comerţului, turismului şi serviciilor), ne dorim să-l acredităm şi pe cel de la Centrul nostru din Deva (Administraţie publică). Este un avantaj pentru cei care locuiesc în municipiile respective sau în zonă, putând să frecventeze cursurile după-masa, adică după orele de muncă. Documentele au fost depuse la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi aşteptăm comisia pentru evaluare. Cât priveşte partea de doctorat, în acest an se va face evaluarea şcolilor doctorale şi a domeniilor de doctorat, iar după, vom studia posibilitatea dezvoltării unor domenii noi. Acum avem Ingineria sistemelor, Inginerie industrială, Inginerie şi management, Mine, Petrol şi Gaze şi Electrotehnică, însă cel din urmă nu cred că este sustenabil, deoarece avem doar un singur conducător de doctorat, instituţia neîndeplinind criteriul potrivit căruia e nevoie de minimum trei. La master sunt acreditate toate programele şi urmează reacreditarea lor în acest an. Ca şi în cazul celor de licenţă, şi programele de masterat se acreditează o dată la cinci ani. E vorba de Facultatea de Mine, Facultatea de I.M.E. şi Facultatea de Ştiinţe“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Radu (foto), rectorul Universităţii din Petroşani.
Mai trebuie spus că în 2015, instituţia a obţinut calificativul „Grad de Încredere Ridicat”. Din anul 1948 şi până astăzi, aici au absolvit peste 40.000 de studenţi, iar acum studiază 3.333 de studenţi. Taxele de şcolarizare au rămas aceleaşi de anul trecut, fiind cele mai mici din ţară.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago