Categories: Sport

Unii cu ratările, alţii cu golurile

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria a câştigat amicalul de ieri, de acasă, cu Jiul Petroşani, trupa lui Marius Opric fiind mai exactă în apărare şi mai inspirată în atac decât „alb-negrii” lui Marin Tudorache.

Amical bun şi încins
Pe terenul doi al bazei sportive din Simeria, noroios, dar acceptabil pentru un joc coerent, CFR şi-a apărat, ieri, reputaţia de cea mai tare echipă hunedoreană a momentului în eşalonul trei. Ocupantă a locului trei la finalul turului în seria C5, trupa lui Opric s-a dovedit mai pregătită pentru startul returului decât Jiul Petroşani. Feroviarii au arătat un fotbal cursiv şi bine organizat şi s-au impus graţie plusului de siguranţă în defensivă  şi a eficienţei mai bune în ofensivă. Şi Jiul a jucat bine, însă a suferit de boala ratărilor în atac şi a avut ezitări costisitoare în apărare. Ambele echipe au evoluat cu ambiţie, astfel că au fost şi momente încinse, marcate de intrări mai tari, deşi 95 la sută din meci s-a jucat un fotbal curat.

Câte erori, atâtea goluri
Jiul a început mai bine şi a avut mai mult iniţiativa în primele 30 de minute. Drida (min. 9) a ţintit bara la vinclu din lovitură liberă, iar şutul  lui Filipescu (30) din careu a fost parat în ultimul moment de portarul Iancău. Ratările alb-negrilor s-au întors împotriva lor. CFR a avut prima ocazie în minutul 35 prin Dăscălescu, al cărui şut a fost respins în corner. La faza următoare, Găceanu (36) a deschis scorul, cu un şut de la 2-3 metri, după ce mingea a circulat ca la biliard în careul Jiului. Drida (43) putea egala la capătul unui contraatac trei contra doi, însă şutul său din unghi a fost parat de inspiratul portar simerian Iancău. După pauză, când ambii antrenori au efectuat numeroase schimbări, CFR a avut rezerve mai bune şi şi-a majorat avantajul. Suciu (80) a scăpat singur după o pasă inspirată a lui Ungureanu şi a înscris pe sub portarul Jiului, stabilind scorul la 2-0.
Meciul revanşă se va disputa vineri, la Petroşani. În toamnă, în etapa a XII-a din tur, Jiul şi CFR au remizat, scor 0-0, la Petroşani.

CFR Simeria – Jiul Petroşani 2-0 (1-0)
Au marcat: Găceanu (36) şi Suciu (80)
CFR: Iancău (46 Dragotă) – Vîrtan (Păduraru 53), Dosan, B. Buta, Şoit – Lintaru (Domide 60), Vişan, Găceanu (Ungureanu 67), Pepenar (Ivaşcu 61), Făgărăşanu (Vasinc 60) – D. Dăscălescu (Suciu 53). Antrenor: Marius Opric.
Jiul Petroşani: Tonca – Bertea, Matei, Albert, Cruceru (Firan 71) – Drăghici (39 V. Tudorache), Drăgoescu (Riviş 61), Filipescu (Bocu 71), Drida (Mareş 61) – Deaconescu (F. Şerban 55), Al. Moldovan (Hardău 55). Antrenor: Marin Tudorache.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago