Categories: Sport

Unii testeazã, alţii „finiseazã”

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara şi Jiul Petroşani dispută, azi, în deplasare, noi meciuri test, pentru a identifica o formulă de echipă cât mai competitivă. La CFR Simeria, titularii şi rezervele s-au stabilit în mare măsură, aşa că feroviarii au renunţat la amicale şi se pregătesc pe cont propriu. Startul returului este programat vinerea viitoare, 9 martie.

Fotbalul trebuie să continue

La FC Hunedoara, activitatea fotbalistică merge mai departe, în ciuda problemelor finanţatorului Silvan Toma. „Negri-albaştrii” (noile culori ale clubului n.r) vor disputa, azi, de la ora 14.00, în deplasare, un joc test cu echipa de Ligă secundă CSM Rm. Vâlcea. Pentru antrenorul Aurel Şunda este probabil cel mai important test al iernii, întrucât, echipa joacă în deplasare contra unui adversar mai bine cotat, condiţiile fiind astfel similare cu derbiul din prima etapă cu ACS Recaş. „Fotbalul merge mai departe, iar noi ne continuăm activitatea. Ne pregătim pentru a câştiga campionatul şi a ne atinge obiectivul de a promova în liga secundă”, a spus Ionel Danciar, directorul sportiv al grupării hunedorene. „La Vâlcea, vom juca pe un teren sintetic de calitate şi va fi pentru prima dată în această iarnă, când vom avea condiţii bune la un meci de pregătire. CSM Rm. Vâlcea este peste rivala noastră, ACS Recaş, din punct de vedere valoric, şi sper să ne ajute lecţiile din meciul acesta, să învingem în prima etapă pe terenul liderei”, a spus antrenorul Aurel Şunda.

Jiul mai are mult de lucru

Întârzierea cu care s-au reluat pregătirile şi numărul mic de amicale disputate până acum fac ca jocul Jiului să fie departe de aşteptări. Alb-negrii încearcă să „cârpească” minusurile de la capitolul organizare şi omogenitate, prin disputarea a două meciuri de verificare cu Minerul Motru (locul 4 în C4), azi, în deplasare şi vineri, acasă. Antrenorul Marin Tudorache afirmă că e nemulţumit de randamentul echipei în meciurile de verificare de până acum, în care şirul înfrângerilor l-a depăşit pe cel al victoriilor. „Randamentul echipei în perioada de pregătiri este modest. Marcăm cu greutate şi am primit goluri cu mare uşurinţă. Mă bucur că nu am făcut mai multe achiziţii, pentru că acomodarea noilor veniţi ar fi fost dificilă”, a spus Tudorache.

Fără adversari

CFR Simeria şi-a derulat pregătirile de iarnă ca la carte şi a avut şi rezultate bune în meciurile amicale. Antrenorul Marius Opric şi-a conturat în mare măsură ideile despre primul 11, aşa că săptămâna în plus apărută prin amânarea startului returului va fi folosită pentru „finisarea” jocului. „Pentru această perioadă, nu aveam programate amicale, deoarece făcusem planul de pregătire pentru a începe returul în acest weekend. Am căutat adversari pentru un amical mai lejer, dar n-am găsit echipe care să ne convină, pentru că formaţiile din Liga a IV-a încep campionatul. În consecinţă, ne vom pregăti la baza proprie şi vom pune la punct ultimele detalii ale jocului nostru”, a spus Marius Opric.
În prima etapă a returului Ligii a III-a, programată vineri, 9 martie, echipele hunedorene vor avea următorul program: Jiul Petroşani (locul 7) – Unirea Valea lui Mihai (locul 10), FC Şcolar Reşiţa (locul 8)  – CFR Simeria (locul 3), ACS Recaş (locul 1) – FC Hunedoara (locul 4).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

7 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

7 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

7 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

7 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

7 ore ago