Bate palma PDL cu UNPR până la alegeri?

Carmen Cosman

Conducerea PDL Hunedoara aşteaptă o decizie de la Bucureşti, pentru a vedea modalitatea de colaborare cu UNPR la alegerile locale şi generale.

Lucrurile încă nu sunt prea clare
Indiferent că este vorba despre constituirea Mişcării Populare sau o alianţă neparafată, PDL şi UNPR sunt decise să se susţină în alegeri. Cu anumite condiţii de ambele părţi. Mişcarea Populară ar putea să nu se constituie până la alegerile locale, din cauza timpului fizic insuficient. Practic, până la alegerile locale mai sunt doar trei luni, o perioadă foarte scurtă pentru impunerea unei noi alianţe, dar chiar şi aşa, între cele două partide se poartă negocieri în vederea susţinerii reciproce. Mai mult, se vorbeşte deja despre posibili candidaţi unici pentru posturile de primari. Sunt surse care vorbesc despre faptul că liderii PDL şi UNPR au stabilit deja să nu prezinte candidaţi acolo unde aliaţii au primari în funcţie şi sunt cotaţi cu prima şansă să câştige alegerile. Probleme ar putea să apară doar în ceea ce priveşte pretenţiile UNPR, mai ales la alegerile parlamentare. UNPR ar vrea 25 la sută, spun unii, sau cel puţin 15 la sută, conform altor informaţii din locurile eligibile, pe motiv că partidul are o structură puternică în teritoriu. Această condiţie este greu de digerat de unii dintre greii partidului, care au început deja să „însăileze” Mişcarea Populară fără UNPR.

Se aşteaptă decizia de la Bucureşti
Şi s-a intrat în faza tatonărilor şi cu celelalte formaţiuni mici, care ar putea fi înglobate în viitoarea Mişcare Populară. În plus, se fac calcule, pentru a vedea care sunt şansele PDL cu şi fără UNPR.
Referindu-se la posibila colaborare dintre PDL şi UNPR, preşedintele democrat-liberalilor din judeţul Hunedoara, Dorin Gligor (foto), a precizat că se aşteaptă rezultatul negocierilor de la Bucureşti. „Se negociază la nivel naţional o formă de alianţă şi nu numai cu UNPR. Săptămâna viitoare, vom şti cum va arăta aceasta. (…) Colaborare punctuală este necesar să avem cu UNPR, în lipsa altei alianţe stabilite instituţionalizat de la nivel central”, a declarat Dorin Gligor. Acesta a precizat că, în scurt timp, se va stabili forma de colaborare, una singură, unitară, la nivel naţional, care va fi aplicată şi în teritoriu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • A FOST DATA LEGEA LUSTRATIEI ,TURNATORUL LA SECURITATE MIRCEA ION MOLOT ESTE IN CATEGORIA COLABORATORILOR SECURITATI,SA MEARGA CIOBAN LA OILE LUI.

  • Partidul Prostilor- DD are usile deschise tuturor persoanelor compatibile care-si asuma statutul.

  • ilie sunt foarte curios de unde sti tu ca molot este securist ai vazut dosarul??? Ai certificat de verificare a dosarelor de la CNSAS atata timp cat institutia a zis ca nu a colaborat cu securitate ar fi bine sa tateci din gura. Iar gligor nu stiu ce onoare are ca nu imi aduc aminte sa fi realizat ceva.

  • hotii isi dau mana. adica PDL-UL LUI DORIN GLIGOR SI UNPR-UL LUI MIRCIA MUNTEAN. HOTIIIIIIIIIIIIIIIII

  • TOTI SUNT NISTE NENOROCITI PUS PE PRADAT TARA, SE STIE CA UNPR ESTE CARUTA PDL-ULUI UNDE ESTE DE ALTFEL SI MIRCIA PRIMARUL NOSTRU

  • Cu cine iasa in fata USL ,cu Mircea Molot un turnator ordinar la securitate ,un hot ,si cu Petre Marginean un martor a lui iehova ,am sa votez cu PRM sa scapam tara de hoti ca Molot si martori a lui iehova ca Marginean .

  • ANONIMULE CHIAR SEFUL TAU DE LA PNL ,MIRCEA ION MOLOT ,A RECUNOSCUT CA A SEMNAT UN ANGAJAMENT CU SECURITATEA ,IN REST STIE TOATA LUMEA CA ESTE UN HOT ,CUM A AJUNS DIN DATOR VANDUT LA BANCI SA FIE MARE BOGATAS, CAND ERA PROFESOR FURA FONDUL CLASEI SI BANI DE BANCHET ,ACUM A PROGRESAT FURA FONDURILE JUDETULUI .

Recent Posts

„Normă” îndeplinită de „corbii” albaștri. Trei goluri, trei puncte câștigate

Ultimul meci al etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 2 a avut loc ieri, pe…

5 minute ago

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago