Două femei, candidate la primăriile din Vulcan şi Petroşani

Natalia Bumbac

La scurt timp după lansare, Alianţa pentru Hunedoara şi-a identificat primii candidaţi la două primării din Valea Jiului. Aceştia provin din UNPR, principalul pilon pe care se construieşte alianţa electorală, care, din spusele membrilor, adună destui adepţi. Cel mai recent candidat stabilit al alianţei este Angela Stoica, pentru Primăria Vulcan. Asta, după ce cu câteva zile în urmă, o altă femeie, Dorina Pleşcan, a anunţat că va intra în bătălia pentru fotoliul de edil al municipiului Petroşani.

Revine după patru ani
Cu o bogată experienţă în administraţie, fostul viceprimar al oraşului Vulcan, Angela Stoica, s-a hotărât să intre în competiţia electorală în care îl va avea ca principal contracandidat pe un fost aliat, actualul primar Gheorghe Ile. Aceasta spune că dacă va câştiga alegerile, oraşul Vulcan va fi prima localitate din Valea Jiului cu un primar femeie. „Voi fi candidatul Alianţei pentru Hunedoara la Primăria Vulcan. Am decis să revin în administraţie, după patru ani de absenţă, pentru a continua să construiesc ce am început în mandatele de consilier local şi viceprimar pe care le-am avut din 2000 până în 2012. Oamenii ştiu care a fost contribuţia mea şi cât am muncit pentru a schimba lucrurile în bine”, a afirmat Angela Stoica, candidatul Alianţei pentru Hunedoara la Primăria Vulcan. Angela Stoica are la bază meseria de inginer, este absolventă a Facultăţii de Finanţe Bănci şi a unui master în Resurse Umane, în prezent ocupându-se de administrarea propriei afaceri.

„Ridzi nu a făcut nimic din ce a promis“
Intrată în politică, aşa cum susţine ea, de la vârsta de 25 de ani, Dorina Pleşcan, se va bate pentru fotoliul de primar al Petroşaniului. Asta, în condiţiile în care-i cunoaşte bine slăbiciunile principalului contracandidat, actualul primar Tiberiu Iacob-Ridzi, fiindu-i în trecut consilier de imagine. „Am fost aleasă cu unanimitate de voturi de organizaţia UNPR Petroşani să candidez la primăria municipiului. Sunt singura femeie care candidează şi sunt pregătită să câştig funcţia de primar al municipiului Petroşani. Ridzi nu a făcut nimic din ce a promis, iar asta va fi o adevărată problemă în a mai câştiga alegerile. Noi venim cu proiecte viabile, avem o echipă puternică, formată din oameni realizaţi profesional. L-am susţinut pe Ridzi la alegerile din 2008, atunci când m-a cooptat în echipa sa de la PDL în calitate de consilier de imagine, spunând că sunt un om de valoare”, a subliniat Dorina Pleşcan. Aceasta a mai spus că prin candidatura sa doreşte să încurajeze mai multe femei să intre în politică. Jurist de meserie, Dorina Pleşcan ocupă în prezent funcţia de consilier judeţean din partea UNPR.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Doua panorame. Alianța pentru Hunedoara adică UNPR își scoate parașutele de rezerva ca și candidate.

  • Ferească Dumnezeu! ! Sunt pentru prezenţa femeilor în politică dar nu în orice condiţii şi nu a oricăror femei. În primul caz nu ştiu dacă trebuie să mai spunem ceva. A dispărut orice fărâmă de decenţă. În al doilea, candidata face mare caz de colaborareasa, din anul 2008, cu Tiberiu Iacob. Ea crede că este în favoarea ei acest aspect dar eu consider că, dimpotrivă, este un hanndicap. Apoi, să menţionăm că jurist este profesie nu meserie. Meserii sunt mozaicar, strungar, sculer-matriţer, etc. În nici un caz nu le privesc pe acestea la modul peiorativ. Dimpotriva, sunt demne de tot respectul. Este vorba doar de o delimitare noţională absolut necesară pentru tânăra...meseriaşă ziaristă. Să precizăm că a fi jurist nu spune mare lucru. Dacă în domeniu nu eşti judecător, avocat, procuror, notar atunci eşti un zero. Iar din aceste profesii fie nu ai voie să candidezi fie ai fost lovit de insolaţie dacă o faci.

  • Dragelor , daca toate cele "minim 30 %" dintre "aspirantele" la scaunele administratiei vor fi ca voi ....

  • saraca ,candidata de la Vulcan are experienta in parasutism,dupa ce am citit in ziare ca s-a sexat in toate birourile din primarie cu prea iubitul amant al familiei sale Sucila ,ce vrea acum sa faca? i-a scapat vreun birou??nu mai are bani sa il imbrace pe sucila??sa ii ia masina?? de unde atatia bani sa ia intr-o luna 3 masini?? l-a bagat pe amaratul ala in pamant,NENOROCITA, UNPR un rahat de partid cu conducatorii in puscarie a iesit la lupta cu parasutele..ce sa faca si vochitoiu pentru Vale,hai sa o nenotroceasca ca el stie ca nu este iubit si nu va mai lua nici 2 voturi..si asa era sifonat s-a mai afisat si cu maimutele astea in calduri...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

24 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

24 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

24 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

24 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

24 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

24 de ore ago