Categories: ActualitateFlash

Un grup de sindicalişti de la Mintia pichetează Prefectura

Sorina Popa

O mică parte a protestatarilor de la Termo­centrala Mintia şi-au mutat cartierul general, ieri, în faţa Prefecturii Hunedoara. Ei au avut pancarde pe care scria „S.O.S salvaţi Termocentrala Mintia”, „Nu lăsaţi România în beznă”, „Opriţi jaful din Ener­gie”, protestând faţă de neimplicarea guvernanţilor în situaţia explozivă de la Mintia.
Pentru că instanţa a decis că greva salariaţilor de la această termocentrală este ilegală, oamenii au fost nevoiţi să vină, e adevărat, în număr mai mic, la Deva, la sediul Prefecturii. Şi, spun ei, nu renunţă şi vor picheta în fiecare zi atât sediul Prefecturii cât şi sediile altor instituţii din reşedinţa de judeţ.


„Ne aflăm în această formulă, deoarece nu avem voie să protestăm, deşi oamenii nu şi-au primit drepturile salariale de şase luni. De aceea, avem o nouă abordare, civică de data asta, şi pichetăm sediul prefecturii. Suntem în faţa Prefecturii Hune­doara, am venit aici să tragem un nou semnal de alarmă, deoarece peste 4.500 de apartamente şi 300 de instituţii din municipiul Deva nu au apă caldă de două săptămâni. Termocentrala este oprită de 15 zile, timp în care nici un oficial guver­namental nu s-a sinchisit să vină să vorbească cu protestatarii. Se doreşte falimentarea acestui producător de energie, singurul din nord vestul ţării, pentru a se face loc altor producători din Ungaria. Vrem să arătăm că suntem alături de cetăţenii oraşului. Nu suntem de acord cu modul de lucru al actualului guvern, care vrea să-i înveţe pe deveni să se spele la lighean în anul 2020. Vom fi aici în fiecare zi, vom picheta şi alte instituţii, până pro­blema termocentralei se va rezolva. Este inad­mi­sibil să oprim centrala aşa des. Facem un apel către prefectul de Hunedoara, să ia frâiele în mâini, să ia legătura cu cei din guvern şi să se asigure funcţio­narea Termocentralei Mintia”, a spus Cristian Iştoc, liderul sindical de la termocentrală.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

4 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

4 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

4 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

4 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

4 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

4 ore ago