Categories: ActualitateFlash

Un copil a fost muşcat de un maidanez, la Hunedoara

Loredana Goangă

Un copil de 10 ani din municipiul Hunedoara a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un câine, iar tatăl se plânge că poliţiştii nu i-au dat un număr de înregistrare la sesizarea făcută.
Sâmbătă, în timp ce se juca alături de alţi copii într-un spaţiu de joacă din cartierul hunedorean Micro IV, Nikolaos Adrian Tirchineci a fost atacat şi muşcat de un câine. Din fericire, rănile nu au fost grave. „Copilul a fost adus la spital cu escoriaţii la faţă şi la mână, însă nu a fost vorba de ceva grav şi nu a necesitat internarea. Medicul i-a administrat un vaccin antirabic, iar băiatul a fost lăsat să plece acasă”, a declarat Nicuşor Ştefan, managerul Spitalului din Hunedoara. Potrivit unor surse neoficiale, câinele este cunoscut în zonă, acesta făcându-şi veacul pe lângă un bloc, şi este hrănit de locatari.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, medicul veterinar Adrian Cioran, directorul executiv al Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat că este un eveniment regretabil şi că se munceşte din greu pentru a se scăpa de câinii comunitari. „În municipiul Hunedoara se află pe străzi 3.000-4.000 de câini fără stăpân şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a scăpa de ei, dar e foarte greu pentru că în ultimii 20 de ani nu s-a luat nici o măsură. De câteva luni am trecut la eutanasieri, iar până în prezent aproximativ 400 de câini au fost omorâţi, ultimii 80 fiind eutanasiaţi chiar vineri. Vom lua legătura cu Primăria Hunedoara pentru a solicita ajutor din partea Poliţiei Locale, deoarece în zonă sunt probleme frecvente cu oamenii care nu lasă angajaţii serviciului să îşi facă treaba şi să ridice animalele. Am avut cazuri în care personalul a fost înjurat, scuipat, sau chiar bătut”, a spus medicul veterinar.
În ceea ce priveşte plângerea făcută, agentul Laura Bradu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Hunedoara, a spus că aceasta a fost înregistrată cu un număr de general, iar în cursul zilei de astăzi, luni, 23 iunie, va fi repartizată de comandantul Poliţiei Hunedoara către un lucrător pentru soluţionare. Totodată, dacă în urma verificărilor demarate se va confirma că poliţistul care a primit sesizarea nu a comunicat numărul de înregistrare, va fi sancţionat.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Presa iar mintiti????In municipiul Hunedoara chiar se aduna caini si de unde 3000 - 4000 de caini????Mincinosilor!!!!Intoxicati lumea!Minciuna!pentru a face bani.Astia a lui Arion isi fac treaba,ce tot ii dati cu minciunile?ca nu va mai cumpara nimeni ziarul! Mincinosilor!!!!

  • Ali,sa iti iau fata-n.....te-ai trezit si tu vorbind ,bai gaura maro.Ce conteaza ca sunt 3000 sau 300?!?!?!pe tine te-a muscat vreodata un Caine comunitar?Pe mine DA,SI NU MAI VREAU SA VAD CAINI PE STRADA......SI alora,ai lui Arion,sa le faci cate o cantare orala in fiecare zi,asa o sa te cred ca isi fac treba....

  • Adevarul este ca Hunedoara este plina de caini vagabonzi, iar Deva vine puternic din urma...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Într-o arie din sudul județului nostru, zonă protejată de lege, are loc un adevărat jaf.…

12 ore ago

Bulina albă

Avram Iancu, sportiv temerar din Petroșani Pentru că și-a propus să traverseze Canalul Mânecii dus-întors,…

12 ore ago

Bulina neagră

Constantin P., din municipiul Petroșani Pentru că este judecat deoarece a înșelat zeci de persoane…

12 ore ago

Laurențiu Nistor: FC Corvinul 1921 Hunedoara, o echipă cu care ne mândrim!

Performanța obținută în acest sezon de echipa de fotbal FC Corvinul 1921 Hunedoara este una…

12 ore ago

Polițistul corupt din Petroșani va fi judecat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate instanței Tribunalului Hunedoara în privința acordului de…

12 ore ago

IFN înșelat de doi soți

Aceștia s-au folosit de datele per­sonale ale fostului soț al femeii și au scos un…

12 ore ago