Categories: Actualitate

Concurs de scos corupţii din puşcării

Volodia Macovei

În atmosfera de circ generalizat, în care parte importantă din mass-media pompează excesiv teme bulevardiere, cancanuri de periferie şi dispute halucinante, în detrimentul problemelor usturătoare, care schimbă tot în rău viaţa românului, mai era nevoie şi de personajul ciudat, hilar al senatoarei Cristiana Anghel, care să propună încă un proiect de lege privind salvarea şmecherilor şi marilor corupţi din puşcărie.
„Învăţătoarea-minune” din Caracal, cea care a reuşit să treacă, cu o uşurinţă demnă de dezaxarea clasei politice româneşti, de la greva foamei – cu plâns de milă şi eroism de carton – şi „înfierarea regimului”, direct în studiouri de televiziune, plătită regeşte, şi apoi de-a dreptul în Parlamentul României, în Senat, ori pusă – plătită, iniţiată, împinsă – ori de capul ei – lucru greu de crezut, totuşi -, s-a apucat de făcut un proiect de lege care să oblojească rănile boiernaşilor prinşi cu vila-n sac.
După cum vede „învăţătoarea-minune” viitoarea lege a eliberării infractorilor, ar trebui graţiate în întregime toate pedepsele cu închisoarea de până la doi ani, inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, dar şi pedepsele cu amenda, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă.
Apoi, mai doreşte iniţiatoarea proiectului de lege, să se graţieze cu o treime pedepsele cu închisoarea între doi si cinci ani inclusiv şi cu o pătrime pedepsele cu închisoarea între cinci şi opt ani inclusiv. Ca să poleiască lucrurile, învăţătoarea trece şi faptul că nu beneficiază de aşa graţiere ucigaşii, proxeneţii, tâlharii violenţi şi manipulatorii de materiale nucleare. Prin urmare cine sunt marii câştigători ai unei astfel de legi?
Cine să fie alţii, decât baronii prinşi cu mâna-n buzunarul statului, marii corupţi, cei care au folosit abuzul în serviciu şi împotriva persoanelor, cei care dau şi primesc mită pentru favoruri pe averea statului, şi tot aşa. Interesant este că această propunere legislativă vine peste o altă propunere legislativă, din care au ieşit deja scântei şi care a fost primită extrem de prost de societatea civilă românească. Acum, pare deja un concurs de făcut legi pentru scos corupţii şi politicienii ticăloşi din puşcării. Ferească-ne Dumnezeu de mintea odihnită a parlamentarului român!

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că niște angajate de la o primărie, mutate re­cent la o primărie…

2 ore ago

Danke, tricolorilor! Uluitor! Am învins, ce vis, ce victorie!

România-Ucraina 3-0 la EURO 2024. Un meci fără greșeală al elevilor lui Edi Iordănescu, un…

2 ore ago

Cum își bate joc Poliția Locală Deva de seniorii din centrul municipiului

Liniștea proprietarilor din Blocul C, de pe bulevardul Decebal, din municipiul Deva, s-a pierdut! Oamenii…

2 ore ago

Bulina albă

Antrenoarea de gimnastică artistică, Liliana Cosma Pentru că a primit premiul „Mentor în educație”, de…

2 ore ago

Bulina neagră

Sorin K., recidivist Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat…

2 ore ago

Individul care și-a tăiat amicul cu maceta – condamnat pentru tentativă de omor

Bărbatul, aflat în Penitenciarul Aiud, a fost trimis în judecată la Tri­bunalul Hunedoara pentru tentativă…

2 ore ago