Categories: Electorale

UDMR va lupta în Parlamentul European pentru finanţarea dezvoltării şi modernizării regiunilor noastre

Photo: Bethlendi Tamás https://www.facebook.com/bitsphoto

Politica de coeziune trebuie să rămână instrumentul economic al dezvoltării şi modernizării, al solidarităţii dintre regiunile şi statele membre ale UE, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.

”UDMR dezaprobă orice fel de tendinţă de transformare a Politicii de coeziune a UE într-o simplă politică de asistare a regiunilor mai puţin dezvoltate. Politica de coeziune este cea mai importantă politică de investiţii a UE prin care se reduc disparităţile dintre regiuni şi dintre statele membre. După alegerile europene din 26 mai, în Parlamentul European va continua dezbaterea bugetului UE pentru următorii şapte ani. Unul dintre cele mai importante capitole bugetare pentru statele din Europa Centrală şi de Est, implicit şi pentru România, este legat de finanţarea Politicii de coeziune”, a precizat europarlamentarul hunedorean.
Winkler a afirmat că deputaţii europeni ai UDMR vor milita în Parlamentul European pentru păstrarea rolului proeminent al Politicii de coeziune şi pentru perioada 2021-2027, mai ales că viitorul acestei politici este ameninţat de scăderea generală a bugetului UE ca urmare a Brexit-ului.
”În Parlamentul European, deputaţii UDMR vor spune clar că regiunile europene au nevoi diferite şi de aceea trebuie să primească sprijin financiar european adecvat. Europarlamentarii UDMR vor munci astfel încât, şi după 2021, Politica de coeziune să asigure finanţări consistente pentru dezvoltarea şi modernizarea regiunilor noastre”, a subliniat Iuliu Winkler.
Comandat de UDMR
CUI mandatar financiar 43190005

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Brainwork – o modalitate de a petrece timp împreună cu câinele tău

Faptul că un câine adoră să petreacă timp cu stăpânul său este deja evident la…

20 de minute ago

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

5 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

22 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

22 de ore ago