Categories: Sport

Triumf românesc cu „sânge” hunedorean la C.M. Taekwondo ITF

Ciprian Marinuţ

Lotul României s-a situat pe locul secund în clasamentul final pe naţiuni, după Noua Zeelandă, la Campionatul Mondial de Taekwondo ITF care a avut loc la Jesolo (Italia). Tricolorii au cucerit 14 medalii (nouă de aur, două de argint şi două de bronz), devansând ţări precum Canada, Germania, Anglia ori Rusia. Merite majore pentru această performanţă au şi hunedorenii, întrucât Cosmin Oprescu este preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF, iar eleva sa, Andra Covaci, de la Cristal Haţeg, a devenit dublă campioană a lumii.
Performanţă istorică
Cele nouă medalii de aur au plasat echipa României înaintea unor echipe cu un număr mai mare de trofee, dar a căror strălucire a fost mai redusă. Lidera ierarhiei mondiale a fost Noua Zeelandă (14 aur – 8 argint – 13 bronz), iar în urma României (9-2-2) s-au clasat Polonia (8-13-19), Irlanda (5-6-5), Norvegia (4-6-13), Canada şi Germania (4-2-6), Italia (3-2-7), Anglia (2-6-9), Argentina (2-4-6), Rusia (2-1-4) etc. Hunedoreanul Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF, consideră că performanţa obţinută la competiţia din Italia este una istorică pentru România. „Este un succes incredibil al sportului românesc şi va intra în istoria taekwondo-ului din ţara noastră. Le mulţumesc tuturor sportivilor şi antrenorilor pentru sentimentele unice pe care mi le-au oferit. Sunt mândru că fac parte din  echipa României care e ca o familie. Rezultatele de excepţie obţinute de sportivii români sunt o dovadă în plus a valorii taekwon-do-ului românesc. Imnul României a răsunat de atâtea ori în cadrul ceremoniilor de premiere din Italia, inspirând sentimentul de mândrie naţională”, a afirmat Cosmin Oprescu, din Călan, fost campion mondial.
Sportivă de mare perspectivă
Ţara noastră a fost reprezentată de 21 de juniori, 27 de seniori, opt antrenori, unul fiind chiar Cosmin Oprescu, şi un arbitru la această competiţie, la care au participat sportivi din 55 de ţări. Din judeţul Hunedoara au concurat patru sportivi, însă doar Andra Covaci (Cristal Haţeg) a reuşit să urce pe podium. Sportiva antrenată de Cosmin Oprescu a devenit dublă campioană mondială cu echipa României, în probele de Tehnici speciale şi Spargeri forţă, la categoria junioare. „Andra e o sportivă simplă şi modestă, dar foarte talentată. Cred că are resurse să devină campioană a lumii şi la individual, după aceste succese cu echipa. Are potenţial şi inimă de campioană şi sper să depăşească performanţele mele”, a punctat Cosmin Oprescu. Ceilalţi trei reprezentanţi ai judeţului Hunedoara au fost Robert Elekeş (Pantera Neagră Petroşani), Artur Meizel şi Cristian Popa (ambii de la Hard Steel Călan). Cu ocazia Campionatului Mondial de la Jesolo, Alexandru Mureşan, directorul tehnic al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, a obţinut centura neagră 7 dan, devenind astfel singurul maestru din România care atinge acest nivel.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

7 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

7 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

7 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

7 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

7 ore ago