Categories: Sport

Promovează România prin performanţe sportive

Ciprian Marinuţ

Hunedoreanul Cosmin Oprescu (foto), preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, pune performanţele sportivilor din cluburile de taekwon-do în slujba promovării României. Ca dovadă, Federaţia Română de Taekwon-do ITF, una dintre cele mai performante din România, a fost inclusă de Autoritatea Naţională pentru Turism în programul de promovare a brandului de ţară al României.

Colaborare pe durata unui an
Excelent ambasador al României pe vremea când devenea campion mondial sau continental  ca sportiv, hunedoreanul Cosmin Oprescu promovează imaginea României şi ca preşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF. Astfel, la iniţiativa sa, Federaţia Română de Taekwon-do ITF şi Autoritatea Naţională pentru Turism au semnat un protocol de colaborare, pe durata unui an de zile, în vederea promovării brandului de ţară al României pe plan intern şi internaţional. „Sportul a fost, este  şi va fi cel mai bun ambasador al României, iar noi ne dorim să promovăm ţara şi valorile sale. Am solicitat Autorităţii Naţionale pentru Turism să accepte să ne implicăm în campania de promovare a brandului de ţară, iar performanţele sportivilor noştri au impresionat. Astfel, am primit dreptul de a folosi însemnele brandului de ţară pe echipamente, bannere şi alte elemente promoţionale în competiţii şi la alte evenimente ale Federaţiei. Este o mare onoare pentru noi să încheiem acest parteneriat strategic. Având în vedere performanţele taekwon-do-ului românesc care s-a clasat pe locul doi mondial în ierarhia pe naţiuni şi aprecierea de care ne bucurăm în afara graniţelor ţării, dorim să aducem o contribuţie semnificativă la promovarea imaginii României în lume. Parteneriatul este unul la nivel de imagine, iar Federaţia nu beneficiază de nici un fel de câştig financiar”, a declarat Cosmin Oprescu.

Doresc atragerea de turişti în ţară
Parteneriatul, prin intermediul căruia lotul naţional de taekwon-do ITF al României va deveni un adevărat ambasador al ţării noastre în Europa şi în lume, va fi benefic ambelor părţi ca imagine, urmând ca Federaţia să folosească brandul de ţară în condiţiile legii şi parteneriatului semnat de către părţi. „Prin acest parteneriat se doreşte dezvoltarea turismului în România, atragerea unui număr cât mai mare de sportivi şi susţinători ai acestora în ţara noastră. Un eveniment important în acest sens este organizarea de către Federaţia Română de Taekwon-do ITF, cu sprijinul autorităţilor locale, a Cupei Europei la Cluj-Napoca în perioada 24-26 iunie 2016. La această competiţie vor participa numeroşi sportivi din Europa şi alte părţi ale lumii, iar prezenţa lor în România va fi un câştig pentru ţara noastră”, a punctat Cosmin Oprescu.

Palmares de top în 2015
Lotul României s-a situat pe locul secund în clasamentul final pe naţiuni, după Noua Zeelandă, la Campionatul Mondial de Taekwondo ITF care a avut loc la Jesolo (Italia), în luna mai a acestui an. Tricolorii au cucerit 14 medalii (9 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz), devansând ţări precum Canada, Germania, Anglia ori Rusia. Merite majore pentru această performanţă au şi hunedorenii, întrucât Cosmin Oprescu este preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo ITF, iar eleva sa, Andra Covaci, de la Cristal Haţeg, a devenit dublă campioană a lumii. De asemenea, La Campionatul European de Taekwondo ITF ce s-a desfăşurat în luna octombrie la Motherwell (Scoţia), România a obţinut 5 medalii de aur, 7 de argint şi 7 de bronz şi a ocupat locul cinci pe naţiuni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

6 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

6 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

6 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

6 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

6 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

6 ore ago