Categories: Sport

La înălţime şi la Cupa Mondială din Serbia

Aeromodeliştii de la CS Armata Aurul Brad au zburat cu măiestrie şi au aterizat pe podium şi la etapa de Cupă Mondială desfăşurată la finalul săptămânii, în Serbia, la Zrenjanin Aradac. Juniorul Andrei Aprodu a câştigat competiţia categoriei sale de vârstă şi a ocupat locul trei la seniori, fiind singurul participant la întrecere câştigător a două trofee.
Mai performant decât doi „monştri sacri”
Andrei Aprodu, juniorul de 17 ani al clubului din Brad, a făcut încă o dată dovada talentului său deosebit. Descoperit la Centrul de Plasament din Brad de antrenorul Adrian Macsim şi ajuns elev al Liceului de Aviaţie „Henri Coandă” din Bucureşti, Andrei Aprodu a strălucit la competiţia din Serbia. Aeromodelistul de la Aurul Brad a câştigat fără emoţii întrecerea juniorilor şi s-a clasat pe locul trei în competiţia seniorilor, după două baraje tensionate. Andrei Aprodu i-a devansat în clasamentul general pe multiplii medaliaţi mondiali Ivan Bezak din Cehia şi Roland Koglat din Slovacia. „A fost un concurs extrem de greu şi cu participanţi foarte valoroşi. S-a concurat fără întrerupere timp de 12 ore, iar majoritatea participanţilor s-au prezentat cu aeromodele ultrasofisticate şi ultraperformante care costă între 1.000 şi 2.000 de euro, în funcţie de dotări. După şapte lansări perfecte, în barajul final s-au calificat cinci sportivi. După un prim baraj a mai fost nevoie de un nou baraj de departajare, întrucât primii trei s-au menţinut la egalitate, după zboruri perfecte. În cele din urmă, pe primul loc s-a situat un senior din Ungaria, pe locul secund a urcat un senior din Germania, iar medalia de bronz a intrat în palmaresul juniorului nostru Andrei Aprodu”, a afirmat Adrian Macsim, antrenorul de la CS Armata Aurul Brad.  La competiţie au participat 82 de aeromodelişti seniori şi 28 de juniori din 23 de ţări. România a mai fost reprezentată de alţi doi juniori şi trei seniori care au obţinut următoarele clasări: Denis Grigorescu (locul 12), Răzvan Borza (locul 14) la juniori; Ioan Mascovski (locul 10), Aurel Brânzoi (locul 13) şi Călin Becheşi (locul 15) – la seniori.
Următoarea competiţie la care vor concura aeromodeliştii de la Armata Aurul Brad este tradiţionalul concurs „Memorialul Aurel Vlaicu” care va avea loc în perioada 24-28 iunie la Deva şi pe Aerodromul Teritorial Deva de la Săuleşti. (C. Marinuţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago