Totuşi, când vor începe lucrările de reabilitare şoselei Hunedoara-Călan? Arhitectul şef zice hăis, directorul tehnic, spune cea!

 

       Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, declara într-o conferinţă de presă, joi, 8 august 2019, că a doua zi, adică vineri, 9 august 2019 va anunţa ce decizie va lua în legătură cu managerul proiectului de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan.
Nu a făcut-o. Motivul, susţine şeful instituţiei judeţene, o nouă şedinţă a celor responsabili cu această investiţie importantă.
Doi se bat, hunedorenii mai aşteaptă
Coordonatorul proiectului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sorin Vasilescu, susţine că au fost încă două şedinţe în care s-a discutat dacă mai e nevoie sau nu de o nouă autorizaţie de construcţie pentru lucrările de modernizare la DJ 687, în condiţiile în care constructorul a suspendat investiţia, din cauză că nu sunt în regulă documentele.
După ce s-a semnat cu mare tam tam acest proiect finanţat cu fonduri europene, după ce s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, în scurt timp lucrările au fost oprite. ”Sunt două puncte de vedere diferite ale unor departamente din Consiliul Judeţean. Pe de o parte este punctul de vedere al arhitectului şef al judeţului, care spune că, potrivit legii, este nevoie de o nouă autorizaţie de construcţie pentru investiţia respectivă. Motivaţia este că sunt modificări la Documentaţia Tehnică de Avizare a Construcţiei şi Proiectul Tehnic. Pe de altă parte, Direcţia Tehnică susţine că nu avem nevoie de o nouă autorizaţie de construcţie. Legea arată că, indiferent de modificări, că sunt minore sau majore, e nevoie de o nouă autorizaţie. În aceste condiţii, vom trimite o adresă către Inspecţia de Stat în Construcţii, filiala regională de la Timişoara, care să ne spună care este punctul de vedere corect”, a declarat vicepreşedintele Sorin Vasilescu, coordonatorul proiectului de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan.
O indecizie care prelungeşte agonia
Ca atare, nu numai că s-au oprit lucrările, dar se pare că ele vor fi o perioadă lungă stopate, deoarece ştim cu toţii cât durează până trimit funcţionarii adresele, dar şi mai mult până li se răspunde la ele. şi, cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, insistă să nu ia o decizie în legătură cu responsabilii celei mai mari investiţii pe fonduri europene din judeţ. Iar acest lucru prelungeşte până nu se ştie când momentul începerii lucrărilor.(Sorina Popa)

Sorina Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago