După aproape trei luni de blocaj din motive birocratice. Lucrările la DJ 687 Hunedoara- Călan pot fi reluate

Sorina Popa

După un blocaj care a durat aproape trei luni, constructorul ar putea reveni, de săptămâna viitoare, pe şantierul investiţiei de reabilitare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara-Călan.

Două autorizaţii, sau doar una?
De aproape trei luni, constructorul a fost nevoit să abandoneze lucrările, deoarece cei de la Consiliul Judeţean, mai exact Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP) şi arhitectul şef nu s-au înţeles pe tema emiterii unei noi autorizaţii de construire. Pe scurt, proiectul tehnic a trebuit modificat, şi managerul de proiect susţinea că nu este nevoie de o altă autorizaţie, în timp ce arhitectul şef afirma că legea spune că trebuie o altă autorizaţie de construire. Până la urmă, lucrurile au fost limpezite de un specialist din afara instituţiei. În aceste condiţii, investiţia se reia, iar constructorul va încerca să recupereze timpul pierdut din cauza incompetenţei unor funcţionari din instituţia judeţeană, dacă nu intervin situaţii neprevăzute care să împiedice continuarea investiţiei. Dacă lucrurile vor mai fi tărăgănate mult, judeţul Hunedoara riscă să piardă acest contract de peste 36 milioane de lei, un proiect cu fonduri europene.
Reabilitarea drumului dintre Hunedoara şi Călan a demarat în iunie anul acesta, dar după câteva zile, acestea au fost oprite, din cauza divergenţelor cu cei din UIP.

Dănescu, noua şefă a unităţii de implementare
Pe de altă parte, MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat că, printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost schimbată componenţa UIP. Dispoziţia respectivă spune că se nominalizează persoanele de specialitate din cadrul CJ care să facă parte din UIP. Prin acest document, a fost schimbat şi managerul de proiect, Carmen Guran. În locul ei a fost numită Paula Dorina Dănescu, şef Serviciu avizare autorizaţii şi disciplina în construcţii din cadrul instituţiei judeţene.
Recent, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a declarat că, dacă proiectul respectiv nu va fi finalizat şi vor fi pierdute cele 36 milioane de lei, atunci vinovat va fi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago