Telecabina din Deva, foarte solicitată în weekend-uri

Magdalena Șerban

După ce reviziile tehnice lunare au de­venit sfinte, telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Deva funcționează fără probleme. Așa că vizitatorii vin buluc, mai ales în weekend-uri. Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, entitatea care administrează mo­nu­mentul istoric, vara sunt cele mai mari încasări.

Natură și istorie
„Vreau să reamintesc faptul că dacă cineva dorește să viziteze Cetatea, dar se nimerește taman în ziua în care se efectuează revizia tehnică obligatorie, o poate face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee care sunt semnalizate cu indicatoare: traseul nr. 1- din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1 (timp de mers: aproximativ 45 de minute), traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1 (timp de mers: apro­xi­mativ 40 de minute ori traseul) sau traseul nr. 3 – din fața tunelului, mai exact partea stângă, până la Poarta 1 (timp de mers: aproximativ 30 de minute). Și în această vară, programul de funcționare a tele­ca­binei este de Luni- Duminică între orele 9:00 și 21:00. În continuare, aflându-ne încă sub prevederile stării de alertă, pa­sagerii sunt rugați să respecte toate re­gulile și măsurile instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea efec­te­lor generate de COVID-19. Ce mai vreau să adaug e că lumea e civilizată, nu aruncă Pet-uri sau ambalaje la întâmplare și nici nu lasă urme, distrugând spațiile verzi. Toaletele sunt funcţionale, iar în ce pri­veşte băncuţele şi coşurile de gunoi, deo­camdată se dovedesc a fi suficiente. Chiar dacă sunteți deveni și cunoașteți foarte bine arealul istoric, vă așteptăm să-l r­evedeți cu drag”, a afirmat Irinel Faur (foto), directorul S.P.Î.G.M. Deva. De precizat că un bilet dus-întors cu telecabina costă 20 de lei pentru adulţi, iar pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari, preţul este de 10 lei. De asemenea, veteranii de război, per­soa­nele cu handicap cu însoţitor, copiii ins­ti­tuţionalizaţi şi copiii cu vârsta sub trei ani o pot utiliza gratuit.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Diferența dintre jocul de Bridge online și jocurile de cărți de la cazinouri

Jocurile de cărți au fascinat oamenii de secole, oferindu-le oportunități de distracție, competiție și socializare.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

2 zile ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

2 zile ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

2 zile ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

2 zile ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

2 zile ago