Tăriceanu conduce campania anti-prezidenţială: Cu tunul pe Băsescu

Volodia Macovei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus camerei pe care o conduce o declaraţie prin care să i se ceară preşedintelui Traian Băsescu demisia de onoare, urmare a scandalului provocat de problemele în justiţie pe care le are fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi posibile legături periculoase între cei doi fraţi, unul aflat în fruntea ţării.

Încercare parlamentară de forţare a demisiei preşedintelui
Cităm din conţinutul declaraţiei propuse de Tăriceanu: „Scandalul intern fără precedent şi cu largi ecouri internaţionale negative, generat de arestarea fratelui Preşedintelui României, de legăturile acestuia cu indivizi care au acţionat în afara legii, dar şi de împrejurarea că Preşedintele României avea cunoştinţă de mai bine de un an de potenţialul penal al acestor relaţii şi activităţi, dar nu a intervenit pentru curmarea acestei stări de fapt, au creat o situaţie şi o imagine incompatibile cu statutul funcţiei de Preşedinte al României şi cu mult sub demnitatea impusă acestei poziţii în stat. Având în vedere cele menţionate, Senatul României, întrunit în plenul său, solicită Preşedintelui României, Traian Băsescu, să-şi prezinte demisia de onoare”.
Anterior, Tăriceanu a propus şi iniţierea unei anchete parlamentare care să cerceteze posibilele legături ale preşedintelui cu afacerile în care a fost implicat fratele său.
În plus, preşedintele Senatului a declarat că va solicita şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să pună în dezbatere declaraţia prin care se cere demisia de onoare a lui Băsescu. Conform ultimelor informaţii, dacă o astfel de solicitare va fi pusă în faţa deputaţilor, PSD şi UNPR vor vota pentru.
Încercând să luăm pulsul parlamentar hunedorean în această situaţie, am solicitat declaraţii din partea deputatului Carmen Hărău – în opoziţie – şi senatorului Haralambie Vochiţoiu – în zona puterii.

„Demisia de onoare se dă, nu se cere”
Carmen Hărău, deputat de Hunedoara (PNL): „Iniţiativa domnului Tăriceanu de a solicita anchetă parlamentară în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în ilegalităţile pe care se pare că le-a comis fratele său (Mircea Băsescu, n.r.) este binevenită şi necesară. În cazul în care această implicare va fi dovedită, există mijloace constituţionale de a pretinde demisia preşedintelui. Până atunci, consider că a cere demisia de onoare preşedintelui Traian Băsescu echivalează cu a-i cere să aibă onoare, iar gradul în care domnia sa are onoare este opţiunea sa personală. Aşadar, demisia de onoare se dă, iar atunci când se cere instituţional nu are decât efecte politice şi lipsesc consecinţele efective.
Din punct de vedere personal, dacă aş fi într-o situaţie similară, aş considera absolut necesar să demisionez, fără ca acest lucru să-mi fie solicitat de cineva”.

„Nu face bine imaginii României”
Haralambie Vochiţoiu, senator de Hunedoara (UNPR): „Ca o opinie strict personală, pentru că nu am discutat încă aceste lucruri în grupul parlamentar (ieri la prânz, n.r.), acest caz trebuie tratat ca orice caz juridic, fără ingerinţe politice. Nici ceea ce face, de exemplu, Cătălin Predoiu, care atacă PSD în această chestiune, nici a cere fără motive temeinice o demisie la nivel înalt, nu este potrivit şi bine în actuala conjunctură politică şi nu cred că face bine imaginii României. Este un subiect sensibil şi ar trebui tratat ca atare. Mult mai bine ar fi să se pună întrebarea, mai ales la cei direct implicaţi, cum s-a ajuns aici, de ce nu a fost prevenită cumva această situaţie. Poziţia preşedintelui Băsescu este evident foarte delicată şi ar fi trebuit ca acesta, dacă ştia astfel de lucruri, să prevină apariţia unei astfel de situaţii. Pentru că, indiferent cum te cheamă, atunci când ai o astfel de funcţie, reprezinţi ţara şi nu îţi permiţi asemenea conjuncturi nefericite”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Radiografia unui caracter inexistent – Senatorul Resturilor Vochitoiu Haralambie

    De-a lungul timpului Vochitoiu s-a dovedit un asiduu colectionar de carnete de partid. A debutat sub soarele Partidului Socialist. Cand a simtit ca soarele PS este la apus a tradat si a ajuns in PSD, sub zodia celor trei trandafiri. Din cauza lacomiei si a caracterului intrigant Vochitoiu a tradat increderea celor din PSD colaborand amplu si detaliat cu PDL-ul local si judetean (imediat dupa alegerile pierdute a declarat in Romania Libera ca el vrea sa intre la guvernare alaturi de PDL – singurul lider local si judetean!). Averea i-a crescut sub ochii cuprinsi de mirare ai colegilor din PSD pe care ii pacalea ca este cinstitsi lupta impotriva portocaliilor. Pana la urma a fost exclus si s-a refugiat sub pulpana infractorului Dan Diaconescu care in spatele degetului mare arata de fapt degetul mijlociu electoratului. PPDD s-a dovedit partidul puscariabililor si al celor fara de caracter, partidul tradatorilor. Ajuns senator prin redistribuire, prin intrigi si minciuni a reusit sa indeparteze colegii senatori din ppdd. Isi dorea functiile numai pentru el. Dupa ce a pus pe butuci si PPDD-ul se refugiaza la UNPR, partid care nu are mai mult de 1% in sondajele nationale si care a colaborat perfect cu PDL-ul, fiind la guvernare ani buni. Sub semnul vulturului, pe care il va transforma in curand intr-o cioara ponosita, Vochitoiu va incerca sa puna in aplicare visul sau de aur: secretar in ministerul muncii sau, de ce nu, ministrul muncii. Iluzii. Vochitoiu a pierdut sansa de a demonstra ca are caracter ramanand in barca celor care i-au oferit o sansa atunci cand nu mai avea niciuna. La putere sunt prea multi (86%), in opozitie putea sa se remarce. Cati profitori ca Vochitoiu nu se regasesc printre cei 86%? Propunem ca la urmatoarele alegeri Vochitoiu sa candideze sub semnul sobolanului care fuge de pe corabia in flacari! Un caracter ca si cascavalul, doar ca si la cascaval materia este mai consistenta decat gaurile. La Senatorul Resturilor e invers, tocmaide aceea si radiografia unui caracter inexistent.

  • Domnul Calin Popescu Tariceanu Argint vorbeste.El sa scrie biletele roz,sa il mai scuteasca pe Patriciu de sute de miliuoane de euro catre buget,sa explice unde sunt bani de pe BCR si ce calitati trbuie sa ai ca sa ai 5 neveste.

  • Nenorocitilor,chiar pe domnul senator Vochiţoiu i-l jigniri?El care a rămas cam singurul care se lupta pentru noi?Nu va da bani că-ți ați vrea voi sau de ce i-l jigniri?Eu ,familia mea si prietenii noștri cu el vom vota indiferent de partid! Hai la munca,bagabontilor!,,

  • Se cam vede ce analfabeti il voteaza pe "dl senator" hahaha...senator... Albule, se scrie" il jigniti", nu "i-l". Dar poate la voi, la votantii lui "dl senator" hahaha...senator... se poarta si chestia asta. El analfabet, voi analfabeti...spune-mi cine te voteaza ca sa-ti spun cine esti. Sau...spune-mi cu cine votezi ca sa-ti spun cine esti! Hai, pa.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago