Politica si administratie

Știi vreun corupt? Reclamă-l pe site-ul Primăriei Hunedoara

Pe site-ul Primăriei municipiului Hunedoara este funcţională o plat­formă digitală anticorupţie. Aceasta a rezultat în urma implementării unui proiect cu finanţare Programul Ope­raţional Capacitate Administrativă, proiect care a mai presupus, printre altele, întocmirea unei metodologii de identificare a riscurilor şi vulnera­bi­lităţilor de corupţie precum şi crearea şi implementarea unui sistem de ma­nagement anti-mită, anunță re­prezentanții primăriei.

Ușor de accesat
Platforma digitală anti-corupţie este uşor de accesat – „butonul” dedicat aflându-se pe partea superioară a paginii de start a site-ului Primăriei, eventualele sesizări putând fi trimise în secţiunea „contact” a platformei – https://anticoruptie.primariahunedoara.ro/contact/
Proiectul are o valoare totală de 414.834.00 lei (352.608,90 – co­fi­nanţare din Fondul Social European, 53.928,42 lei – cofinanţare din Bugetul naţional, 8.296,68 lei – cofinanţare din bugetul local)
„Am ţinut să implementăm acest pro­iect din două motive: primul (şi cel mai important) – trebuie să fim mereu pre­gătiţi în faţa pericolelor generate de posibile fapte de corupţie. Nu vrem să avem cazuri de acest fel şi este ne­ce­sară o formare continuă în acest scop. Al doilea motiv: au existat bani euro­peni nerambursabili care să ne ajute să derulăm un astfel de proiect şi i-am ac­ce­­sat. Proiectul este aproape finalizat. Im­portant este că avem acum o plat­formă dedicată domeniului antico­rup­ţie dar şi o certificare ISO în acest do­meniu (certificat ISO 37001 – n.n.)”, sus­ține pri­marul Dan Bobouțanu (medalion).

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Așa zisul activist de mediu, Alin Andrioni, prins de polițiști

Alin Andrioni (foto), hunedoreanul care a lăsat un om paralizat pe viaţă, după protestul din luna…

2 zile ago

Protest al polițiștilor din penitenciare. În jur de 5.000 de angajați vor bloca, miercuri, activitățile din pușcării

Și lucrătorii din penitenciare protestează     Sindicaliştii din penitenciare anunţă că miercuri, timp de…

3 zile ago

Ministrul Virgil Popescu: „S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune centralei electrice de la Mintia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că s-a făcut un nou pas important pentru construcţia…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un politician din zonă și-a renovat vila de milioane…

4 zile ago

Bulina albă

Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg Pentru că, din fonduri nerambursabile, a câștigat finanțare pentru a…

4 zile ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva: Pentru că a fost condamnat la pușcărie, fiind judecat pentru…

4 zile ago