Categories: Actualitate

Șofer tupeist potolit de polițiștii rutieri

Hunedoreanului i s-a părut nepo­tri­vit să respecte regulile de circulație și să aștepte cu bolidul său în coloană, așa că s-a angajat într-o depășire pe­riculoasă, într-o zonă în care acest lucru este interzis.
Ghinionul său a fost că se afla un echipaj de poliție rutieră aflat în zonă, iar polițiștii l-au lăsat imediat fără per­mis. Șoferul amendat s-a considerat nedreptățit și a dat IPJ Hunedoara în judecată cerând să-i fie anulată sanc­țiunea. Ba chiar și-a adus și un martor care să-i susțină teoria cum că este vorba de un abuz. În fața instanței a sus­ținut că polițistul a consemnat cu mare greutate obiecțiunea lui, așa cum a redat-o verbal, însă nu a citit procesul verbal, întrucât a durat mai mult de o oră întocmirea acestuia și a greșit atunci când a semnat. Numai că și poli­țiștii au avut un martor, respectiv unul dintre șoferii aflați în coloana depășită de individ. „Constatările personale ale agentului de poliţie sunt confirmate de martorul audiat în cauză. Conducătorul autoturismului depăşit arată că nu îşi amin­teşte detalii despre maşina care
l-a depăşit, dar manevra a avut loc în zonă în care marcajul dintre sensurile de mers era continuu. Petentul nu a re­u­şit astfel prin probele administrate să răstoarne prezumţia de legalitate şi temeinicie de care se bucură procesul verbal cu privire la această contra­ven­ţie”, se mai arată în dosar. În aceste con­diții hunedoreanul, șofer profesionist de meserie, a rămas pieton pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Hațeg i-a res­pins plângerea prin care cerea anu­larea sancțiunii. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

8 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

8 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

8 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

8 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

8 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

8 ore ago