Ce i-a cerut președintele Laurențiu Nistor premierului

Șeful Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), a transmis, ieri, o adresă premierului Nicolae Ciucă, prin care a solicit respectarea drepturilor local­ni­cilor din zona Munților Apuseni. Premierul s-a aflat ieri în județul nostru, pentru dis­cuții politice cu membrii PNL Hunedoara.

Nu aplică legea
„Conform legislației în vigoare, furnizorii și/sau operatorii de distribuție trebuie să în­caseze de la clienții casnici care locuiesc în zona delimitată a Munților Apuseni, sumele re­prezentând contravaloarea energiei elec­trice/gazelor naturale/energiei termice, apli­când tarife reduse cu 50 la sută.În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/ 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările și completările ulterioare, se regăsesc și locuitori ai județului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de pre­ședinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad și ai unui număr de 15 comune (Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus (parțial), Crișcior, Geoagiu (parțial), Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara).
Având în vedere prevederile legale men­ționate, am trimis, astăzi, premierului Nicolae Ionel Ciucă și ministrului Energiei, Virgil Daniel Popescu, o adresă prin care am adus la cunoștința conducerii executivului faptul că furnizorul de energie „SC ENEL ENERGIE SA” nu aplică prevederile legale în vigoare. Pe această cale, am solicitat premierului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent măsurile legale ce se impun astfel încât locuitorii să beneficieze de măsurile adoptate de Guvern, pentru ca Programul special pentru sprijinirea dezvoltării eco­nomico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni să producă efecte!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

24 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

24 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

24 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

24 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

o zi ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

o zi ago