Laurențiu Nistor: Iată că se poate! Tarifele la energie electrică scad la jumătate în municipiul Brad

Adriana Năstase

Locuitorii din municipiul Brad pot răsufla ușurați. Vor plăti facturile la curent la ju­mătate de preț. Șeful județului, Laurențiu Nistor, a transmis mai multe adrese pre­mierului, pentru a semnala că nu se respectă legea în acest caz și locuitorii din zona Munților Apuseni din județ nu plătesc facturi mai mici la energia electrică.

Și pentru celelalte localități
„Iată că se poate!
Am primit cu multă satisfacție vestea că principalul furnizor de energie electrică la care sunt abonați locuitorii municipiului Brad a anunțat că tarifele vor scădea cu 50 la sută, așa cum prevede legislația!
Am atras atenția public și în scris că, deși există legislație în acest sens, locuitorii Munților Apuseni nu beneficiază de redu­cerea de tarif.
Încă din vară, mai precis în data de 27 iulie, am transmis o primă adresă în atenția premierului Nicolae Ciucă, în care sem­nalam această stare de fapt. De asemenea, în data de 21 septembrie a.c. am revenit cu un apel public adresat, de această dată, ministrului Energiei. Deoarece nu am primit niciun răspuns, în 29 septembrie a.c., am revenit și am transmis adrese către Auto­ri­tatea Națională pentru Protecția Consu­ma­torului (ANPC) și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în care semnalam faptul că drep­turile acordate prin lege locuitorilor din Munții Apuseni nu sunt res­pectate de către furni­zo­rul de energie electrică.
Chiar dacă instituția pe care o reprezint nu are atribuții în acest sens, eu, în calitate de președinte ales al Consiliului Județean Hunedoara nu pu­team rămâne pasiv la problemele ridicate de locuitorii din această zonă. M-am implicat, iar toate demersurile pe care le-am făcut au fost comu­nicate public către dumneavoastră. În cele din urmă, se face dreptate pentru locuitorii din municipiul Brad. Este un început, pentru că zona hunedoreană a Apusenilor mai nu­mără încă 15 comune și orașul Geoagiu.
Iată că se poate, spun din nou! Bucuria este cu atât mai mare cu cât suntem în pragul iernii, iar aceste facturi re­duse vor ușura povara fi­nan­ciară de pe umerii cetă­țenilor. Aștept cu mult in­teres ca acest lucru să se în­tâmple și în celelalte localități!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Ju­de­țean Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

9 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

9 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

9 ore ago