Categories: Actualitate

Și polițiștii mai greșesc, nu-i așa?

Un șofer din Valea Jiului s-a trezit cu o amendă de peste 1.300 de lei și permisul suspendat după ce a fost înregistrat de radar că a depășit viteza legală.
Bărbatul venea dinspre Lupeni către Petroșani, iar în zona Termocentralei Paroșeni opera un echipaj de poliție rutieră cu radarul. N-a fost oprit pentru a i se aduce la cunoștință că a încălcat legislația, lucru pe care-l făcuse cu adevărat, însă nu așa cum au susținut polițiștii. Șoferul a susținut în fața ju­decătorilor că nu a depăşit viteza de 50 km/oră, deoarece auto­turismul avea turbina defectă şi chiar dacă voia să meargă cu viteză mare nu putea pentru că nu se mai accelera. IPJ Hunedoara a transmis instanței că autoturismul bărbatului, pe DN 66A – Uzina Electro­centrale Paroşeni, cir­cula cu o viteză de 101 km/h pe un sector de drum cu limită de viteză de 50 km/h. IPJ Hunedoara a depus ca probă înregis­trarea făcută de aparatul radar, însă judecătorii au constatat că lucrurile nu stau deloc așa.
În urma vizionării înre­gistrării video s-a constatat că auto­vehiculul a cir­culat cu viteza de 62-63 km/h şi nu 101 km/h, cum în mod eronat s-a menţionat in procesul verbal”. Prin urmare, magistrații au apre­ciat că șo­ferul trebuia să pri­mească o altă sanc­țiune mai blândă, conform legii, dar în acest caz se im­pune aplicarea unui avertisment şi a măsurii comple­men­tare de 2 puncte penalizare. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago