Categories: Sport

Şi Gloria i-a umilit

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a continuat şirul eşecurilor la scoruri ruşinoase, fiind învinsă cu 4-0 pe terenul liderei Gloria Bistriţa. Antrenorul devenilor, Romulus Gabor, nu a putut conta pe nici unul dintre fotbaliştii aduşi săptămâna trecută la Deva, pentru salvarea echipei.

Fără întăriri, fără speranţe
Jucătorii acontaţi cu scopul de a îmbunătăţi calitatea şi competitivitatea lotului devean s-au antrenat la Stadionul „Cetate” în ziua meciului de la Bistriţa, pentru că legitimarea lor s-a dovedit mai complicată decât sperau oficialii clubului. Fără aceste necesare întăriri, Mureşul a fost victimă sigură şi în faţa Gloriei Bistriţa, ajungând la al treilea eşec consecutiv în retur, după 0-4 cu Luceafărul Oradea (acasă) şi 0-5 cu Chindia Târgovişte (deplasare). Devenilor le-a trecut pe la ureche glonţul unui scor astronomic, fiindcă Gloria s-a jucat cu ocaziile.

Alt scenariu, acelaşi deznodământ
Gloria a început cu artileria grea în careul devean, iar Tudose, Feher şi Silvăşan au irosit şanse bune de a marca. Totuşi, bistriţenii au deschis scorul abia în minutul 35 prin Cornel Predescu, şut din 16 metri la colţul lung, deşi au asediat îndelung poarta adversă. Aici, intervine prima remarcă pozitivă, în contul Mureşului, întrucât devenii au rezistat mai mult fără gol primit, faţă de precedentele partide, în care au încasat goluri în primele trei-patru minute de joc.
„Castelul de nisip”, clădit de Romulus Gabor cu „materiale şubrede” s-a năruit după pauză, când lipsa pregătirii fizice şi-a spus cuvântul şi Mureşul a încasat încă trei goluri. Ionuţ Costache a făcut 2-0 cu un gol de generic, şut în vinclu de la 25 de metri (minutul 67). „Arma secretă” a Gloriei, rezerva Curtuiuş, a punctat de două ori chiar, în minutele 79 şi 90+2, în condiţiile în care bistriţenii aveau în teren un jucător de 17 ani (Peica, intrat în minutul 77).

Gloria Bistriţa – Mureşul Deva 4-0 (1-0)
Au marcat: Predescu (35), Costache (65), Curtuiuş (75 şi 92).
Mureşul Deva: Apostol – Vârtic, Giacă, Apostol, Al. Petresc – Dutciuc, Ciparidis (Buda 80), T. Stan (Cârstoiu 75), Ungur (Igna 60), Al. Dan – Plaviţiu. Antrenor Romulus Gabor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago