Categories: Actualitate

Şi-a cumpărat un permis de conducere falsificat

În loc să să-şi obţină permisul legal, un tânăr de 24 de ani, din Teliuc, şi-a cumpărat de pe piaţa neagră un carnet de conducere. A fost prins de mai multe ori de poliţişti şi de fiecare dată le-a dat permisul falsificat.
Tânărul a urmat în urmă cu câţiva ani cursurile unei şcoli de şoferi şi a căzut la ”sală”, astfel că s-a gândit că poate cumva fenta legea. A plecat în Franţa şi a cunoscut o tânără ucraineancă, iar fata l-a pus în legătură cu un conaţional al ei care se ocu­pa cu falsificarea de acte.
„În Franţa inculpatul a cunoscut o per­soană de sex feminin, cetăţean ucrainean cu care a avut o relaţie de prietenie. Aceas­ta l-a asigurat că îi poate obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile din Ucrai­na. Cum nu poseda permis de con­du­cere şi era interesat să obţină un astfel de docu­ment inculpatul, care nu avea nici pa­şa­port, i-a remis persoanei respective o copie a actului său de identitate şi câteva fotografii ce au fost trimise prin serviciul poştal în Ucraina. După circa trei luni in­culpatul a pri­mit de la prietena sa permisul de conducere, aparent emis de autorităţile ucrainene pen­tru categoriile A1, A, B1 şi B. Când a revenit în ţară inculpatul a început să conducă auto­tu­risme pe drumurile pu­blice, urmând ca în cazul în care va fi oprit în trafic să prezinte pentru control permisul de conducere contrafăcut”, se arată în rechizitoriul pro­curorilor din cadrul Par­chetului de pe lângă Judecătoria Hune­doara.
Nicolae Daniel P. a fost oprit de trei ori de poliţiştii rutieri, iar anul trecut s-a ales cu dosar penal pentru cumul de infracţiuni. Po­liţiştii au solicitat verificarea permisului prin intermediul Interpol, iar autorităţile ucrai­nene au comunicat că permisul în cauză era emis pe numele unei alte per­soane.
Tânărul a fost judecat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. A fost condamnat la 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare. Totodată, ju­de­cătorii l-au obligat ca pe durata terme­nu­lui de supraveghere să presteze o muncă ne­re­munerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Teliucu Inferior sau în cadrul Primăriei municipiului Hu­ne­doara, pe o durată de 90 de zile lucrătoare. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago