Categories: Actualitate

Transporturi ilegale de lemn depistate de poliţişti şi jandarmi

Maximilian Gânju

Un transport ilegal de cherestea a fost descoperit în localitatea Petrila, iar şoferul camionului nu avea niciun document pentru încărcătură.
„Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Petrila au oprit în trafic, pe raza localităţii, un camion cu remorcă, ce transporta material lemnos. Ca urmare a faptului că şoferul camionului nu a putut prezenta, la momentul controlului, documente legale de provenienţă a mărfii transportate (peste 14 metri cubi de cherestea răşinoase), materialul lemnos a fost confiscat, fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Petroşani”, a informat IPJ Hunedoara.
Pe fir au intrat şi poliţiştii Biroului de Com­batere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Hune­doara, aceştia întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de transport de material lemnos în volum de peste 10 metri cub, fără documente legale de provenienţă. Camionul cu care se transporta cheresteaua a fost reţinut de autorităţi.

Descindere la Dobra şi Lăpugiu
În urma acţiunii derulată tot de poliţiştii Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice a fost confiscată cantitatea de peste 20 de metri cub de lemn şi s-au aplicat a­menzi usturătoare. ” În cadrul acţiunii, poli­ţiş­tii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale a expediat din depozitul societăţii un volum total de 20,752 mc material lem­nos din specia salcâm, fără documente le­gale de provenienţă şi nu a respectat pre­vederile legale privind verificarea legalităţii unor avize aferente materialului lemnos intrat în depozit în cursul lunii ianuarie 2021”, precizează sursa citată. Operatorul economic s-a ales cu două amenzi în valoare totală de 13.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică volumului total de 20,752 mc de material lemnos.

Transport fără documente descoperit şi la Clopotiva
În afara acţiunilor derulate de poliţiştii de la combaterea delictelor silvice, un alt transport de lemn fără documente a fost descoperit şi de jadarmii montani cadrul Postului Râu de Mori. Militarii, în baza atribuţiilor, au iden­tificat o autoutilitară care transporta material lemnos în localitatea Clopotiva. Potrivit IJJ Hunedoara, în urma verificării în aplicaţia SUMAL 2.0 a rezultat faptul că transportul nu are aviz de însoţire şi nici alte documente.
„Jandarmii montani au procedat la apli­ca­rea măsurilor legale, astfel materialul lem­nos din specia fag în cantitate de 2,48 metri cubi a fost ridicat în vederea confiscării şi pre­dat Ocolului Silvic Clopotiva. Con­ducă­torul auto a fost sancţionat cu amendă con­travenţională.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago