Hoţi de lemne prinşi în flagrant de jandarmii montani

Un bărbat care efectua un transport ilegal de cherestea a fost prins după ce camionul i s-a stricat în drum, iar un echipaj de jandarmi mon­tani a oprit pentru a-i da o mână de ajutor, Numai că pe lângă ajutor, militarii au trecut şi la verificări, după ce li s-a părut suspect comportamentul şo­ferului.
„Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au observat un auto­camion cu remorcă oprit pe DN 74, în lo­ca­litatea Mihăileni, datorită unor defecţiuni. Jandarmii montani au oprit pentru a constata ce s-a întâmplat, dar în urma discuţiilor avute cu conducătorul autocamionului, a rezultat că acesta transportă material lemnos, che­res­tea tivită. Materialul lemnos nu era vizibil fără să se deschidă remorca. Jandarmii mon­tani au verificat documentele de transport şi încărcătura din autocamion. Având în vedere că exista suspiciunea că cheresteaua trans­portată nu corespunde cu cantitatea înscrisă în avizul de însoţire, a fost solicitat sprijinul specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Brad”, a informat IJJ Hunedoara. Pădurarii au mă­surat cantitatea de lemn şi au constatat că în remorcă erau de 8 mc de cherestea tivită peste cantitatea înscrisă în avizul de însoţire. Şoferul a fost amendat cu 3.000 lei, iar ma­te­rialul lemnos transportat peste cantitatea înscrisă în avizul de însoţire, cu o valoare es­timată de 5.752 lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat ocolului silvic.
În aceeaşi zi, jandarmii montani din Pui au fost sesizaţi că două persoane transportă ma­terial lemnos în zona lizierii pădurii din lo­ca­litatea Ruşor, comuna Pui. Militarii au mers împreună cu un pădurar în zona indicată, unde au găsit două persoane cu o camionetă şi un atelaj hipo încărcate cu material lem­nos. În urma verificărilor efectuate s-a con­sta­tat că erau trunchiuri de copaci tăiaţi ile­gal, de pe o proprietate care nu le aparţinea celor doi.
Suspecţii de furt au fost daţi pe mâna po­li­ţiştilor din Haţeg, pentru tăiere ilegală de ar­bori, iar lemnul confiscat şi predat Ocolului Silvic Pui. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.