Categories: Actualitate

Obligaţi la muncă în folosul comunităţii

Nu şi-au achitat amenzile contraven­ţio­nale şi au fost obligaţi de judecători să pres­teze muncă în folosul comunităţii. Unii din­tre contravenienţi au adunat sume consi­de­rabile din sancţiunile primite.
Doar în ultima săptămână din ianuarie, ma­gistraţii Judecătoriei Hunedoara au dis­pus înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii pentru zeci de localnici. În cele mai multe cazuri, hunedorenii sancţionaţi nu aveau venituri şi n-au putut fi executaţi silit pentru recuperarea debitelor, astfel că s-a cerut instanţei ca în contul datoriilor să mun­cească în cadrul serviciilor municipalităţii Hunedoara, până la stingerea lor. Contra­ven­ienţii, în mare parte, au primit amenzi pentru încălcări la regimul circulaţiei rutiere pe dru­murile publice, tulburarea liniştii ori alte abateri de la normele de convieţuire.
Unii dintre cei care vor presta muncă în folosul comunităţii au adunat mai multe amenzi, astfel că au de efectuat zeci de ore de muncă neplătită. Alţii au încercat să scape măcar pentru o perioadă scurtă de timp printr-un tertip, cum este şi cazul unui bărbat din municipiul Hunedoara, amendat de mai multe ori cu suma totală de 700 de lei. Acesta a achitat printr-un ordin de plată 2 lei crezând că arată buna credinţă şi scapă. Toţi cei obligaţi de judecători la munci co­mu­nitare au obligaţia de a se prezenta de în­dată, dar nu mai târziu de 3 zile de la primi­rea mandatului de executare, la primarul unităţii adminis­tra­tiv-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau reşedinţa, pentru lua­rea în evidenţă şi exe­cutarea sancţiunii. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago