Categories: Actualitate

Și-a cumpărat permis fals de conducere

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la aproape 1 an și jumătate de închisoare pentru că și-a cumpărat un permis de conducere falsificat, ca mai apoi să circule cu el nestingherit prin localitate.

Oprit în trafic
Imediat după ce a fost trimis în judecată pentru fals, individul a fugit din țară și a fost condamnat în lipsă iar acum a cerut revizuirea dosarului. A motivat instanței din municipiul Hunedoara că n-a avut cunoștință de procesul penal care se desfășura îm­potriva sa. În urma anchetei pro­cu­rorilor, s-a stabilit că hunedoreanul a fost închis pentru executarea unei pedepsei de 6 ani închisoare, iar la scurt timp de la liberarea sa condi­țio­nată, s-a întâlnit cu o persoană, care
l-a asigurat că are cunoștințe care îi pot obține permis de conducere emis de autoritățile din Ungaria, și a convenit cu ea să-i achite 1.000 de euro pentru documentul fals. „Bărbatul s-a depla­sat la un imobil, locație în care s-a întâlnit cu o persoană de sex feminin căreia i-a pus la dispoziție datele sale de identitate şi o fotografie, în ve­de­rea obținerii unui permis de con­du­cere. Totodată, acesta i-a dat persoa­nei respective și un avans de 100 de euro, urmând ca diferența de 900 de euro să i-o dea în momentul predării documentului contrafăcut”, se arată în dosar. Recidivistul a fost oprit în urma unui control în trafic și a pre­zentat polițiștilor permisul emis de autoritățile din Ungaria pe numele său, însă documentul nu prezenta ele­mentele de siguranță specifice. Po­lițiștii au aflat imediat că docu­men­tul este fals și avea ca dată de eli­be­rare perioada în care individul se afla închis în Penitenciarul Aiud. Jude­că­to­ria Hunedoara i-a respins cererea de revizuire (https://rejust.ro/juris/862e89g85), dar soluția nu este definitivă. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago