A scăpat de închisoare, după ce a stat ascuns ani în şir

Singura măsură care s-a mai putut lua îm­potriva infractorului a fost desfiinţarea per­misului fals pentru care i s-a făcut dosar penal.
În anul 2015, poliţiştii aveau să desco­pere un şofer din Bucureşti, în urma unui control în trafic, care circula cu viteză mult mai mare decât cea permisă de lege. La veri­ficarea documentelor, oamenii legii au constatat că permisul de conducere pre­zentat de individ este fals şi i-au făcut do­sar pentru fals material în înscrisuri oficiale şi conducere fără permis.
Fiind dus la sediul Poliţiei Municipiul Deva, suspectul a declarat verbal că a avut cunoştinţă despre faptul că permisul de conducere prezentat pentru control este fals. Atunci a fost prima şi ultima dată când anchetatorii l-au mai văzut pe individ, pentru că nu s-a mai prezentat la chemările făcute de către organele de poliţie. Prin urmare a intervenit anul trecut termenul de prescripţie pentru cele două infracţiuni, iar vinovatul a scăpat de o condamnare. Sin­gurul lucru pe care procurorii l-au mai putut face a fost să ceară Judecătoriei Deva ”des­fiinţarea totală a permisului de conducere fals”, lucru admis acum de judecătorii de­veni. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.