Categories: Sport

Sezon cu mai puţine erori pentru arbitri

Ciprian Marinuţ

Arbitrii care activează în campionatele Ligii a IV-a şi Ligii a V-a Hunedoara au primit mai puţine pedepse faţă de anii trecuţi şi când au fost opriţi de la delegări ori suspendaţi pe termen nelimitat. Şi totuşi, nu a fost un sezon lipsit de durităţi şi penalităţi.

Fluieraşi bine pregătiţi
Aproape toţi componenţii Lotului Judeţean de Arbitri au avut prestaţii performante în campionatul 2014-2015, recent încheiat, atât  la nivelul competiţiilor din Liga a IV-a (seniori şi juniori), Liga a V – a (seniori), cât şi la juniori categoria C, D, E. „În timpul campionatului, Comisia Judeţeană a Arbitrilor nu s-a confruntat cu greşeli grave de arbitraj, jocurile la care au fost delegaţi arbitrii au fost duse cu bine la final, fără vicieri de rezultate sau violenţe asupra arbitrilor. Acest lucru s-a datorat şi faptului ca arbitrii au fost bine pregătiţi pentru jocuri, au sancţionat prompt greşelile. Au fost şi cazuri în care arbitrii nu au fost suficient de concentraţi la joc şi au comis unele greşeli”, a spus secretarul executiv al Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara, Petru Spărios (foto).

Puţine excepţii negative
CJA a luat masuri severe de sancţionare a arbitrilor vinovaţi de comiterea unor greşeli consemnate de către observatorii delegaţi la acele jocuri. Au fost pedepsiţi astfel şase arbitri şi arbitri asistenţi cu avertismente sau reţinerea de la delegări pentru o perioadă de la una la patru etape. Cea mai mare sancţiune s-a acordat în urma meciului dintre CSM Jiul Petroşani şi Cetate Deva, scor 2-1, când arbitrul de atunci, componentul Lotului Naţional al Ligii I, Denis Haidiner, a luat o suspendare pe teren nelimitat, acesta greşind în defavoarea oaspeţilor. Un alt arbitru a fost sancţionat după meciul dintre Minerul Uricani şi Şoimul Băiţa, scor 2-2, pe motiv că fluieraşul a dezavantajat gazdele şi a luat o sancţiune de trei etape. Din fericire, aceste cazuri au fost puţine, astfel că prestaţia arbitrilor a mai crescut în ochii oficialilor de la judeţ. „Arbitrii îşi vor relua pregătirile în data de 10 iulie cu pregătirea fizică şi teoretică la nivelul fiecărei subcomisii locale de arbitri, sub îndrumarea CJA Hunedoara. La începutul noului sezon, se va desfăşura în perioada 1 august – 15 august 2015 testarea fizică, testarea teoretică, precum şi cursul de instruire a arbitrilor şi arbitrilor asistenţi de la nivelul CJA Hunedoara”, a precizat Petru Spărios.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

9 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

9 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

9 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

9 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

10 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

10 ore ago