Categories: Sport

Aproape de medalie la Universiadă

Ciprian Marinuţ

Sportivul Eduard Nicolaescu (foto), legitimat la SCM Deva, a făcut parte din echipa masculină de judo a României care a ajuns până în sferturile de finală, ieri, la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud). Tricolorii au fost la un pas de podium, însă au fost învinşi de Polonia, în urma unui duel echilibrat, scor 3-2.

O victorie în trei etape
Judoka de la SCM Deva a obţinut un singur succes în partidele susţinute de naţionala tricoloră, el câştigând meciul din şaisprezecimile de finală în care reprezentativa României a trecut cu 5-0 de selecţionata similară a Argentinei. Apoi, în optimi, România a învins China cu scorul de 3-2, prin victoriile reuşite de Denis Mititelu (81 kg), Emanuel Rădulescu (90 kg) şi Vlăduţ Simionescu (+100 kg). În fine, în duelul pentru accesul în „careul de aşi”, Remus Lazea (cat. 60 kg) a fost întrecut de Patryk Wawrzyczek, Eduard Nicolaescu (73 kg) a pierdut în faţa lui Stanislaw Dabrowski, iar Piotr Kuczera l-a învins pe Emanuel Rădulescu (90 kg), singurele victorii ale echipei noastre fiind obţinute de Denis Mititelu (81 kg), în disputa cu Radoslaw Koszczynski, şi de Vlăduţ Simionescu (+100 kg), în faţa lui Kamil Grabowski.
România are trei medalii până acum la Gwangju, toate cucerite de judoka, argint prin Larisa Florian (52 kg) şi două de bronz prin Vlăduţ Simionescu (la cat./ +100 kg şi la open).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago