Actualitate

Șeful Casei Județene de Sănătate: Nu se poate verifica dacă concediile medicale sunt pe bune sau nu

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara a derulat 58 de controale în perioada ianuarie-iulie 2023 pen­tru verificarea modului de acordare a concediilor medicale.

În creștere
Vizați au fost medicii de familie și medicii specialiști din cadrul unităților sanitare din județ. În urma controalelor au fost constatate nere­guli cu privire la com­pletarea formu­la­re­lor, sau neres­pec­ta­rea du­­ratei legale de a­cor­dare a con­ce­diilor medicale. Astfel, au fost aplicate 21 de sanc­țiuni contractuale sau contravenționale, se a­rată într-un comunicat al Casei Județene de Asi­­gu­rări de Sănătate (CJAS) Hunedoara.
Anunțul sec, făcut de cei de la CJAS, poate fi tradus astfel: se uzează de aceste concedii medicale, iar acest lucru afectează economia.
Potrivit șefului CJAS, Adrian David (foto), nu se poate verifica dacă aceste concedii sunt date, pe bune, adică beneficiarii sunt bolnavi de-ade­văratelea sau sunt doar închipuiți.
„Este un trend eliberarea de concedii medicale, care afectează economia. În județ, numărul de con­cedii medicale este în ușoară creștere, iar la nivel național stăm foar­te bine când vine vorba de numărul acestora, ce­ea ce nu este în regulă. Din pă­cate, nu putem verifica dacă medicii dau pe bune ase­menea concedii”, a declarat Adrian David, directorul general al CJAS Hunedoara. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

15 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

15 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

15 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

15 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

15 ore ago