Categories: ActualitateFlash

Peste 360 de ani de concedii medicale

 

Nicoleta Popa

Medicii din Valea Jiului, care nu au stat pe gânduri când au eliberat certificate de concediu medical, plătesc acum pentru „neglijenţa” lor. Doctorii care au acordat foi de boală încălcând legea au primit avertismente verbale, scrise, dar şi amenzi.
Controalele reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara s-au efectuat în urma unei solicitări venite din partea Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

 

Amenzi în valoare de 21.500 lei
Reprezentanţii CJAS Hunedoara au verificat, în perioada 08-25 septembrie, 50 de medici, din care 23 de medici de familie şi 27 de medici specialişti de la cele patru spitale din Valea Jiului. În urma controalelor, au fost aplicate amenzi în valoare de 21.500 lei, 10 avertismente scrise şi două verbale. Pe lângă amenzi şi avertismente, au fost dispuse şi 122 de măsuri de corectare şi asumare a prevederilor legale, privind acordarea certificatelor de concediu medical. Prin urmare, a fost verificat numărul zilelor acordate, dar şi înscrierea în numărul maxim de zile de prescriere de către medic, adică, un doctor de familie nu poate prescrie un număr mai mare de 45 de zile de concediu medical pentru aceeaşi persoană. Corpul de control al C.J.A.S a avut în vizor şi  corectitudinea modului de acordare a concediilor medicale, din punctul de vedere al termenelor de acordare, ceea ce înseamnă că medicul nu poate prescrie certificate medicale iniţiale cu valabilitate de la o dată ulterioară.
134.000 de zile de concediu medical
În urma controalelor, s-a constatat că în primele şase luni ale anului, salariaţii Companiei Naţionale de Huilă au beneficiat de 134.000 de zile de concediu medical. C.J.A.S Hunedoara a trimis C.N.H Petroşani raportul de control, iar acesta, în termen de 30 de zile, trebuie să implementeze recomandările   înscrise în raport,  pentru a reduce numărul zilelor de concedii medicale în rândul salariaţilor. În acelaşi timp, medicii vizaţi vor fi monitorizaţi timp de două luni, după care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va relua controalele. „Pe lângă aceste măsuri, am înaintat o adresă către Colegiul Medicilor Hunedoara vis-a-vis de controlul efectuat. Astfel, reprezentanţii Colegiului vor putea începe verificarea calităţii actului medical, deoarece acest lucru nu este în competenţa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate”, a declarat Ovidiu Bînda, purtătorul de cuvânt al C.J.A.S. Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago