Categories: Comunitate

Se tem să nu se muşamalizeze ancheta

Maximilian Gânju

Persoanele care au plătit sume importante de bani pentru a pleca la muncă în Germania, dar au fost păcălite, se tem ca ancheta să nu fie muşamalizată.
Mai mulţi dintre păcăliţi au depus reclamaţii la poliţie, dar nu i-a mai chemat nimeni la audieri, deşi de atunci a trecut mai bine de o lună. Sunt circa 150 de persoane înşelate, care au dat milioane de lei vechi, dar au rămas şi fără bani, şi fără loc de muncă. Oamenii spun că au găsit un anunţ pe Internet, care oferea locuri de muncă la plantatul şi culesul castraveţilor. Au luat imediat legătura cu intermediarul, care s-a recomandat Cristi, şi au plătit cel puţin 300 de lei, urmând să plece la muncă. Nu a mai venit nimeni după ei, iar cei mai mulţi sunt din Valea Jiului.
„De la fiecare, a luat câte 150-200 de euro. De atunci, nu ne-a mai contactat nimeni, de o lună şi ceva. Noi l-am găsit printr-o cunoştinţă. Copilul nu avea serviciu şi ne-am gândit că ar fi bine să meargă la lucru în străinătate. Am făcut reclamaţie, dar nu s-a mai întâmplat nimic de atunci. Nu s-au luat măsuri şi am înţeles că el e prin Spania”, spune tatăl unuia dintre cei înşelaţi.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

„Normă” îndeplinită de „corbii” albaștri. Trei goluri, trei puncte câștigate

Ultimul meci al etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 2 a avut loc ieri, pe…

4 minute ago

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago